Welkom lezers! Met veel plezier zijn wij erg trots om de tweede AoS voor het schooljaar 2018/2019 uit te brengen. Deze nieuwe versie van de AoS is speciaal voor jou samengesteld en we wensen je veel leesplezier!

Geschreven door:
Coördinator Amigoe op School
Tiziana La Torre

School is begonnen en de meeste leerlingen hebben het al druk met het voorbereiden voor de komende proefwerken en toetsen. Ondanks de drukte van de eerste schooldagen hebben de leerlingen van leerlingenredactie van de AoS hun best gedaan om weer wat leuke artikelen te leveren.

In deze editie

Blijf op de hoogte van de laatste updates in het Arubaanse onderwijs, leer de nieuwe leerlingenredactie van Colegio Arubano kennen, ontdek nieuwe studiemogelijkheden bij de Universiteit van Aruba en lees de exclusieve interview dat Kevin Illes met AZV heeft gehouden over gezondheidzorg.

Even voorstellen

In de vorige editie heb je in het kort kunnen lezen wat de AoS is en hoe wij op het idee zijn gekomen om een school editie te beginnen. Voordat wij verder gaan, wil ik even de tijd nemen om meer te vertellen over wie er allemaal achter dit project staan en daarnaast mijzelf aan jullie voor te stellen. De AoS is niet mogelijk zonder de steun van de Directie van Amigoe Aruba en Amigoe Curacao, naast het steun van beide uitgeverij’s wordt het project sterk geteund door verschillende adverteerders. Zoals jullie het al hebben gelezen heet ik Tiziana en ik ben de coordinator van de AoS. Het afgelopen 6 jaar heb ik bij Amigoe Aruba gewerkt en heb naast mijn werkzaamheden bij de Amigoe Aruba ook twee kinderen. Mijn vrije tijd wordt tegenwoordig voornamelijk aan mijn familie besteed maar maak ook altijd tijd om golven te surfen aan de noord kust van Aruba of bij Arashi wanneer er orkanen in het Caribbisch gebied zijn.

De Amigoe op School wordt in samenwerking met verschillende studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba gemaakt en wordt als actueel lesmateriaal bij verschillende lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-schrijvers en we zijn erg blij dat we dit platform en de tools kunnen bieden zodat studenten hun kennis kunnen vergroten terwijl ze uitgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. Heb jij ook interesse in schrijven, fotografie, journalistiek of al het bovenstaande? Wil je ook je artikel in de Amigoe op School zien? Stuur een e-mail naar tlatorre@amigoe.com.

Leave a Reply