Welkom lezers. Met gepaste trots zien we bij de Amigoe de leerlingenredactie groeien, we brengen daarom ook met veel plezier de vierde uitgave voor het schooljaar 2018/2019 van de Amigoe op School uit. Deze nieuwe editie van de AoS is speciaal voor jou samengesteld. Iedereen veel leesplezier gewenst!

Door: Tiziana La Torre
coördinator Amigoe op School

De interesse voor de AoS is flink toegenomen, er melden zich steeds meer leerlingen bij de leerlingenredactie of ze nemen zelf het initiatief om een stuk te schrijven en sturen het via een leerkracht of rechtstreeks naar mij. Leerkrachten die via het emailadres hebben aangegeven dat hun school graag meedoet aan de AoS krijgen elk maand een email met interessante onderwerpen, mogelijkheden voor interviews en ideeën voor de leerlingen die graag willen meeschrijven in de AoS. Je kunt de onderwerpen als ‘guidelines’ zien, je kunt uiteraard ook eigen onderwerpen en interviews bedenken. De AoS is voor leerlingen en door leerlingen zelf geschreven! Bij de Amigoe staan wij altijd open om de leerlingen te ondersteunen met het maken van afspraken voor mogelijke interviews.

In deze editie
In deze laatste editie van 2018 kan je onder meer lezen over de verschillende sociale activiteiten die diverse scholen de afgelopen maanden hadden, zoals de motivatiedag bij het Mon Plaisir College en de CB1-dag van Colegio Arubano. Naast sociale activiteiten lees je ook over de komst van een nieuwe wiskundelerares op Colegio Arubano, het nieuwe Bachelorprogramma bij de Universiteit van Aruba en het plan van aanpak om leerlingen wat beter voor te bereiden op studeren in het buitenland. Verder blijf je in deze editie ook op de hoogte van niet alleen de activiteiten op school maar ook op het gebied van sport.

Met de feestdagen om de hoek, wilde ik even de gelegenheid nemen om jullie te bedanken voor de steun, interesse en bijdrage aan de AoS. Ik weet al waar ik tijdens de feestdagen te vinden ben, namelijk op een surfplank op zoek naar golven. En jij? Wat je ook van plan bent te doen, geniet ervan en pak je welverdiende rust. Namens de Amigoe en Amigoe op School, wensen wij je alvast een fijne vakantie, prettige feestdagen en een voorspoedig 2019.

AoS
De Amigoe op School wordt gemaakt in samenwerking met diverse studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba en wordt als actueel lesmateriaal bij verschillende lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-redacteuren en we zijn erg blij dat we dit platform openstellen en ook de handvatten kunnen bieden aan leerlingen om zo hun kennis te vergroten terwijl ze opgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. De redactie van de Amigoe op School kan ingezonden artikelen redactioneel bewerken, inkorten of besluiten niet te plaatsen. Artikelen mogen maximaal 600 woorden bevatten, ze moeten voorzien zijn van naam, klas en school (worden in principe gepubliceerd) en adres en telefoonnummer (niet voor publicatie, maar ter verificatie). We accepteren alleen digitaal gestuurde stukken. Het e-mailadres is tlatorre@amigoe.com