Welkom lezers. Met gepaste trots zien we bij de Amigoe de leerlingenredactie op de verschillende scholen groeien. Daarom brengen we ook met veel plezier de zevende uitgave voor het schooljaar 2018/2019 van de Amigoe op School (AoS) uit. Deze nieuwe editie staat vol interessante artikelen die speciaal voor jou zijn samengesteld, iedereen veel leesplezier gewenst!P3. intro

door Tiziana La Torre
coördinator Amigoe op School

De interesse voor de AoS is de afgelopen maanden flink toegenomen en er melden zich steeds meer leerlingen van verschillende scholen bij de leerlingenredactie. Als coördinator van de AoS breng ik altijd met enthousiasme de nieuwe editie bij de verschillende scholen rond en ik ben erg blij dat leerlingen ook steeds enthousiaster raken over de AoS. De leerkrachten die via het e-mailadres hebben aangegeven dat hun school graag meedoet aan de AoS, krijgen elk maand een e-mail met interessante onderwerpen, mogelijkheden voor interviews en ideeën voor de leerlingen die graag willen meeschrijven in de AoS. Deze e-mails en onderwerpen kunnen als ‘guidelines’ worden gezien en zijn niet verplicht. Leerlingen kunnen uiteraard ook hun eigen onderwerpen en interviews bedenken en die naar ons toesturen. Leerlingen die graag een e-mail willen ontvangen kunnen zich ook via onderstaand e-mailadres aanmelden. Bij de Amigoe staan wij altijd klaar om de leerlingen te ondersteunen bij het maken van afspraken voor mogelijke interviews. De AoS wordt voor leerlingen en door leerlingen zelf geschreven.

In deze editie
In de laatste twee edities van de AoS hebben wij extra aandacht aan carnaval besteedt, in deze derde editie van 2019 besteden wij wat extra aandacht aan de verschillende activiteiten op school, de Hack-a-Thon teams van Setar op de EPB San Nicolas, Mon Plaisir College en Sint Augustinus College en een studiereis naar Suriname. Daarnaast kunnen jullie ook een interessant stukje lezen over studenten en psychische problemen in het buitenland en het vervolg artikel van ‘Nos tambe por tuma accion’ van Gilia Croes.

AoS
De Amigoe op School wordt gemaakt in samenwerking met diverse studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba en wordt als actueel lesmateriaal bij verschillende lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-redacteuren en we zijn erg blij dat we dit platform kunnen openstellen en ook de handvatten bieden aan leerlingen om zo hun kennis te vergroten terwijl ze opgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. De redactie van de Amigoe op School kan ingezonden artikelen redactioneel bewerken, inkorten of besluiten niet te plaatsen. Artikelen mogen maximaal 600 woorden bevatten, ze moeten voorzien zijn van naam, klas en school (worden in principe gepubliceerd). Foto’s moeten zelfgemaakte foto’s zijn en mogen geen foto’s van het internet en/of Facebook zijn. We accepteren alleen digitaal gestuurde stukken. Het nieuwe e-mailadres is aosaruba@amigoe.com.