Welkom lezers! Wauw, wat is de tijd supersnel gegaan, wij hebben ondertussen de achtste uitgave van de Amigoe op School (AoS) voor het schooljaar 2018/2019 geprint. Met gepaste trots zien we bij de Amigoe de leerlingenredactie bij de verschillende scholen groeien en dit maakt dat de AoS steeds mooier wordt. Met veel plezier verspreiden wij deze nieuwe uitgave. De leerlingenredactie was erg druk dit keer en we hebben deze nieuwe editie vol interessante artikelen speciaal voor jou samengesteld. Iedereen veel leesplezier gewenst!

door Tiziana La Torre
coördinator Amigoe op School

De interesse voor de AoS neemt nog steeds toe en er melden zich steeds meer leerlingen van verschillende scholen bij hun leerkracht of direct bij de Amigoe. Als coördinator van de AoS kijk ik er altijd naar uit om de nieuwe editie naar de scholen te brengen en ik ben altijd blij als ik de enthousiaste reacties van de leerlingen en leerkrachten zie. Masha danki aan de leerkrachten die via het e-mailadres hebben aangegeven dat hun school graag meedoet aan de AoS. Elk maand stuur ik een e-mail met interessante onderwerpen, mogelijkheden voor interviews en ideeën voor de leerlingen die graag willen meeschrijven in de AoS. Deze e-mails en onderwerpen kunnen als ‘guidelines’ worden gezien en moeten niet verplicht mee. Leerlingen kunnen uiteraard ook hun eigen onderwerpen en interviews bedenken en die naar ons toesturen. Leerlingen die graag een e-mail willen ontvangen kunnen zich ook via onderstaand e-mailadres aanmelden. Bij de Amigoe staan wij altijd klaar om de leerlingen te ondersteunen bij het maken van afspraken voor mogelijke interviews. De AoS wordt voor en door leerlingen geschreven.

In deze editie
Pasen wordt dit jaar in april gevierd en daarom hebben wij bij deze achtste editie van de AoS enkele paaseitjes op de cover ‘verstopt’. De leerlingen die graag het aantal paaseitjes op de cover willen raden, kunnen hun antwoord naar onderstaand e-mailadres sturen. Stuur je antwoord en maak kans op een ‘Easter Basket’. De leerlingen van de redactie hebben weer hard gewerkt en hebben weer interessante stukken geschreven. Blijf op de hoogte van de verschillende activiteiten op school zoals desnuffel stage van het Mon Plaisir College en de Science Fair van het Maria College of lees meer over het nieuwe logo van Colegio Arubano. Behalve de activiteiten op school hielden de leerlingen een interview met meneer Ralph Croes, en er is een interessant stuk over studeren aan de vrije universiteit Amsterdam.

AoS De Amigoe op School wordt gemaakt in samenwerking met diverse studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba en wordt als actueel lesmateriaal bij verschillende lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-redacteuren en we zijn erg blij dat we dit platform kunnen openstellen en ook de handvatten bieden aan leerlingen om zo hun kennis te vergroten terwijl ze opgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. De redactie van de Amigoe op School kan ingezonden artikelen redactioneel bewerken, inkorten of besluiten niet te plaatsen. Artikelen mogen maximaal 600 woorden bevatten, ze moeten voorzien zijn van naam, klas en school (worden in principe gepubliceerd). Foto’s moeten zelfgemaakte foto’s zijn en mogen geen foto’s van het internet en/of Facebook zijn. We accepteren alleen digitaal gestuurde stukken. Het nieuwe e-mailadres is aosaruba@amigoe.com.