Welkom lezers! Wauw, de tijd gaat supersnel en het schooljaar 2018/2019 is bijna voorbij. Dit is al de negende editie van de Amigoe op School (AoS) voor het schooljaar 2018/2019. Met gepaste trots zien we bij de Amigoe de leerlingenredactie op de verschillende scholen groeien en dit zorgt ervoor dat de AoS steeds mooier wordt. Met veel plezier delen wij deze nieuwe uitgave uit. De leerlingenredactie heeft weer haar best gedaan om de meest interessante stukken te schrijven. Veel leesplezier gewenst!

door Tiziana La Torre
coördinator Amigoe op School

De interesse in de AoS neemt steeds toe en er melden zich steeds meer leerlingen van verschillende scholen bij hun leerkracht of direct bij de Amigoe. Als coördinator van de AoS kijk ik er altijd naar uit om de nieuwe editie naar de scholen te brengen en ik ben  blij als ik de enthousiaste reacties van de leerlingen en leerkrachten zie. Aan het begin van elke editie stuur ik een e-mail met verschillende interessante onderwerpen en ideeën voor interviews naar de  leerkrachten en leerlingen die graag meeschrijven voor de AoS. Deze e-mails en onderwerpen kunnen als ‘guidelines’ worden gezien, ze zijn niet verplicht maar zijn eerder suggesties. Leerlingen kunnen altijd met hun eigen onderwerpen en interviews komen, stuur deze ideeën naar mij toe. Leerlingen die graag direct een e-mail willen ontvangen kunnen zich ook via onderstaand e-mailadres aanmelden. Bij de Amigoe staan wij altijd klaar om leerlingen te ondersteunen bij het maken van afspraken voor mogelijke interviews. De AoS wordt voor en door leerlingen geschreven.

In deze editie
Ondanks de drukte van de CP’s hebben de leerlingen van de redactie weer hard gewerkt en hebben zij interessante stukken geleverd. In deze editie lees je meer over het talendorp bij het Maria College, het bezoek van de Hurricane Hunter, het Project Techniek van Colegio EPI, de Talent Show van het Mon Plaisir College en nog veel meer! Dit keer heb ik weer ervoor gekozen om een surffoto in de intro te zetten, omdat surfen naast het coördineren van de AoS mijn passie is. Deze foto is op Aruba genomen, hier ben ik bij Arashi (Rancho). Fotograaf: Armando Goedgedrag

Winnaar ‘Paaseditie’
Bij de ‘Paaseditie’ hadden wij paaseitjes op de voorpagina ‘verstopt’ en konden onze lezers raden hoeveel het waren. Wij kregen veel e-mails binnen maar konden helaas maar een winnaar kiezen. Zair Croes van Colegio Arubano is de gelukkige winnaar van de ‘Easter Basket’ geworden.

AoS
De Amigoe op School wordt gemaakt in samenwerking met diverse studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba en wordt als actueel lesmateriaal bij de lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-redacteuren en we zijn erg blij dat we dit platform kunnen openstellen en de handvatten kunnen bieden aan leerlingen om hun kennis te vergroten terwijl ze opgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. De redactie van de Amigoe op School kan ingezonden artikelen redactioneel bewerken, inkorten of besluiten niet te plaatsen. Artikelen mogen maximaal 400 woorden bevatten, ze moeten voorzien zijn van naam, klas en school (worden gepubliceerd). Foto’s moeten zelfgemaakte foto’s zijn en mogen geen foto’s van het internet en/of Facebook zijn. We accepteren alleen digitaal gestuurde stukken. Het nieuwe e-mailadres is aosaruba@amigoe.com.