Na het succes van de eerste twee edities waren de verwachtingen hoog gespannen voor de derde editie van de Aruba Art Fair (AAF). Het hele weekend stond in het teken van kunst en cultuur. Het weer wilde echter niet meewerken en zorgde voor flink wat tegenvallers. Desondanks werd de driedaagse kunstbeurs goed bezocht, met name de zaterdag had het grootst aantal bezoekers.

Geschreven door:
Melissa Stamper
Amigoe Aruba

AAF had dit jaar diverse festivals binnen het evenement zelf, zo werd het ‘Otro Bista’ project van Aruba Tourism Authority (ATA) tentoongesteld en konden bezoekers het eindproduct, een film met een andere kijk op Aruba bezichtigen. Bezoekers konden bij het ‘Ban Serio’ recycle-project van Plastic Beach Party van dichtbij zien wat er met het verzamelde plastic gebeurt, er was zelfs een glazen container aanwezig om te laten zien hoeveel plastic er gebruikt werd tijdens de driedaagse kunstbeurs. Ook een selectie van het Miami New Media Festival, een multimediaplatform dat sinds 2006 door Arts Connection Foundation in Miami wordt gehouden, was te zien op een groep opgestelde monitoren.

Jongerenkunst
Naast de kunstwerken van volwassenen was er dit jaar ook een kunstbeurs voor jongeren. De kunstwerken van jongeren tot en met zeventien jaar waren te bewonderen in het gerenoveerde gebouw van de Nationale Bibliotheek van San Nicolas waar ook de gecureerde werken van internationale kunstenaars te zien waren. Daarnaast kwam de Amigoe ook diverse jonge kunstenaars tegen waaronder Davina Robles (11) en Eefje Steeghs (16), die op verzoek van de curator Jimmy Yanez uitgenodigd waren om hun werken op de beurs te verkopen. Ook was er dit jaar het kunstproject van de scholen te zien, waarbij leerlingen op een groot canvas doek moesten schilderen wat cultuur voor hen betekende. De tentoongestelde canvas doeken beeldden de diversiteit van cultuur uit, van inheemse dieren tot culturele feestdagen.

Straat als catwalk
Modellen liepen gisteravond door de Oscar Wyatt straat in San Nicolas, daar vond namelijk de  Art Fashion 2018 Speak up! plaats, de modeshow van Aruba Art Fair (AAF). Het publiek, ingeklemd tussen de raffinaderijmuur, de Nationale Bibliotheek en de recent beschilderde achterkant van een loods, genoot van een kleurrijke en kunstzinnige show met verschillende lokale en internationale ontwerpers. Schoenen, tassen en sieraden werden geshowd tezamen met kunstwerken, live optredens en performances en natuurlijk heel veel uniek ontworpen kleding. Het model droeg kleding van ontwerper Elle Juelz. Het evenement was een succes en volledig uitverkocht.

Leave a Reply