Het Aruba Beach Tennis Open gaat dit jaar definitief door en wordt zelfs met twee dagen verlengd. Dit maakte de organisatie via een persbericht bekend. Dit jaar rekent het Aruba Beach Tennis Open op maar liefst 1600 deelnemers uit 44 landen. Vanwege het gegroeide aantal deelnemers wordt het toernooi nu tussen 9 en 17 november gehouden.

 Mocht het besluit vallen dat Aruba dit jaar gastland wordt van het Panamarican Beach Tennis Tournament, dan zal het evenement in totaal twee weken gaan duren. Op vrijdag 8 november vindt de registratie plaats en op 9 en 10 november wordt het single-toernooi gehouden. Op 11 en 12 november is het mixtoernooi en op 13 november de Team & Nations Cup. Op donderdag 14 november start het officiële ITF Aruba Open toernooi, dat op zondag 17 november zijn finale kent. Zoals gewoonlijk is er elke avond een after party met DJ en een band. Ook maakte de organisatie bekend dat sportzender Eurosport verslag zal doen van het toernooi.    

Bushiri Beach Park
Eerder werd bekend dat het toernooi zou verhuizen naar het gebied naast waar voorheen het Bushiri Hotel stond. De organisatie zou vorig jaar al te horen hebben gekregen dat 2018 het laatste jaar zou zijn waarop het toernooi op het strand van Eagle gehouden zou worden, nadat zij zich in 2017 niet aan de voorwaarden van de precario-vergunning hebben gehouden. De organisatie zou dit ook hebben erkend, totdat organisator Sjoerd De Vries begin vorige maand alsnog naar de lokale media stapte met zijn zorgen over een verhuizing naar Bushiri, aangezien dat stuk terrein nog niet gereed was om het toernooi te accommoderen. Daarna volgden gesprekken met de ministers van Infrastructuur en Sport, de Dienst Openbare Werken (DOW) en de Directie Infrastructuur en Planning (DIP) om te kijken hoe het terrein van het oude Bushiri-hotel gerehabiliteerd kan worden om het toernooi dit jaar en in de toekomst te kunnen huisvesten. Nu maakt de organisatie bekend dat Aruba Beach Tennis Open gaat plaatsvinden in wat nu Bushiri Beach Park gaat heten. In het persbericht roemt de organisatie de locatie ook vanwege de ruime parkeergelegenheid.