Arubadag werd dit jaar op 24 maart in de grote evenementenhal ‘Ahoy’ in Rotterdam gevierd. Dit jaar gingen twee leerlingen van Colegio Arubano naar Nederland om deel uit te maken van de Arubadag.

door Nerizje Polanco
V5, Colegio Arubano

‘Popcorn Dancers’ Alan Monte en Ferghall Vlaun hadden gemengde gevoelens toen ze te horen kregen dat ze naar Nederland gingen in verband met Arubadag. Aan de ene kant waren ze erg blij, maar aan de andere kant wisten ze niet of ze het echt moesten geloven. De voorbereidingen waren hard en heel tijdrovend, omdat er veel lange trainingen waren.

Arubadag
De Arubadag in Rotterdam begon vroeg met ontbijt en daarna een chaotische busrit naar de locatie waar de activiteit gehouden werd. Bij aankomst gingen de dansers backstage en ontmoetten daar Popcorn Nederland. Ze hebben vier dansen gedaan die een mengsel waren van verschillende stijlen. Toen het helemaal voorbij was, kregen ze een gevoel van opluchting, omdat het over was, maar ook trots, omdat ze Aruba konden representeren. In hun eigen woorden gezegd “Saca cara di Aruba.”

De jongens waren ook blij om de laatste dag voor zichzelf te hebben om zonder stress Nederland te kunnen verkennen. Alan en Ferghall zijn heel dankbaar voor deze ervaring. Ze hebben een andere cultuur een beetje leren kennen en ook konden ze zien wat ze over een tijdje te wachten staat in Nederland.