Kunstinstelling Ateliers ‘89 heeft onlangs de workshops en residency-plannen voor 2019 bekend gemaakt. Zoals gebruikelijk worden de workshops afgesloten met een expositie of activiteit.

De eerste workshop van het jaar is op 17 januari van start gegaan. Kunstenaar Gustavo Paris uit Venezuela geeft tot  31 januari een workshop over schilderen. Hierna is de beurt aan Lyubov Matyunina uit Rusland. Deze kunstenaar geeft van 18 maart tot 11 april een workshop collage met tapijt/textieldesign. Van 29 april tot 23 mei is de Curaçaose filmmaker Sharelly Emanuelson van de partij met een workshop film en video. Tilman Mejier Faje uit Duitsland geeft een workshop sculptuur en 3D-installaties. Deze vindt plaats van 3 tot 27 juni. Daarna is Arubaanse fotograaf Nadine Salas aan de beurt van 2 tot 26 september, ze geeft een workshop over verhalen vertellen met fotografie. Van 7 tot 31 oktober is de beurt aan de uit Nederland afkomstige Lawrence Duhen, die een workshop over webdesign zal geven. De laatste workshop van 2019 heeft als thema mode en wordt gegeven door Mark King, van 11 november tot 5 december.

Kunstenaar Hanna Tofts uit Schotland doet mee in het ‘artist in residence’ programma van Ateliers ‘89. Het project van de kunstenaar gaat over het plastic dat op de kustlijn aanspoelt.