Ibisa Aruba organiseert jaarlijks schooltoernooien om ervoor te zorgen dat scholen in contact komen met elkaar terwijl ze sporten. Schooltoernooien zoals volleybal, voetbal en basketbal. Colegio Arubano probeert elk jaar mee te doen aan deze toernooien en zo ook dit jaar. Tien jongens doen mee met het basketbaltoernooi 2018-2019 onder leiding van juffrouw Sint-Jago, meneer Toppenberg en meneer Nesty.

Photo by Anna Kapustina on Pexels.com

Door:
Dominique van Kan
V5, Colegio Arubano

De jongens gaven zich begin oktober op om mee te doen en de plekken waren snel gevuld. Ze trainen elke grote pauze in de gymzaal en af en toe na schooltijd. De jongens die meedoen zijn RJ Sebastian Oduber (team captain), Jaydward Ashby, Gareth Tjon-En-Fa, Seguerd Obispo, Nicolas Quientero, Joriz Vink, Alexander Becker, Joshua Martis, Christopher Tromp en Arjay Thijsen. De scholen die meedoen zijn verdeeld in een Poule A en Poule B. Poule A bestaat uit: Colegio San Nicolas, Colegio San Antonio, EPB Pariba, Filomena College en Ceque College. Poule B bestaat uit: Colegio Arubano, Colegio San Augustin, SPO Savanta, EPB Hato en Maria College.

De jongens hebben al een wedstrijd gespeeld en er is nog een aantal te gaan. De wedstrijden zijn begonnen in november en eindigen aan het eind van het schooljaar. 

De gespeelde wedstrijd:
29 november 2018: Colegio Arubano – International School, gewonnen door Colegio Arubano met de score 44-22.

De komende wedstrijden:
15 januari 2019: Colegio Arubano – Colegio San Augustin
16 januari 2019: Colegio Arubano – SPO Savanta
1 maart 2019: Colegio Arubano – EPB Hato
9 mei 2019: Colegio Arubano – Maria College
In juni beginnen de knock-out stages om te spelen voor een overwinning.

De teams zullen het ook leuk vinden als anderen voor ze komen juichen, elke wedstrijd vindt plaats bij de Sporthal in Santa Cruz. We wensen alle jongens veel succes en hopen dat ze in de finale zitten.