Campagne ‘No Sconde Mas’ van start

Het Rode Kruis Aruba en de Kiwanis Club Aruba slaan de handen ineen tijdens hun nieuwe campagne ‘No Sconde Mas’. Met deze campagne willen beide organisaties het taboe op seksueel kindermisbruik en -mishandeling doorbreken door het bewustzijn rond dit delicate onderwerp te vergroten en op die manier bespreekbaar te maken.

“Omdat de grote vakantie begint en kinderen dus veel thuis zijn, vinden we dit een geschikt moment om te starten met de awareness-campagne”, laat Indra Anthony-Pereira, marketing manager van het Rode Kruis Aruba weten. “Kinderen vallen in deze periode minder onder het toezicht van de school waardoor het risico op misbruik en mishandeling hoger ligt.”

Spreek je uit

In de interviews worden personen die bekend zijn vanuit verschillende vakgebieden aan het woord gelaten. In de video’s spreken zij over kindermishandeling en kindermisbruik en dragen mogelijke oplossing aan om dit probleem te verkleinen. Het Rode Kruis roept burgers op om niet langer weg te kijken of het probleem te verzwijgen maar zich uit te spreken. Ook hopen zij hiermee de regering een hart onder de riem te steken tijdens het aanpakken van dit probleem. “Deel de boodschap door onze video’s te delen via sociale media.”

Hulplijnen

Op dit moment kan men seksueel misbruik en mishandeling melden op de noodnummers 911 en 100 en het telefoonnummer van Bureau Sostenemi, namelijk 585-1010. Slachtoffers kunnen ook melding maken bij hun huisarts. De regering is nog bezig met het opstellen van een crisisplan waarbij een centraal nummer wordt opgericht speciaal voor meldingen van seksueel kindermisbruik en -mishandeling.

“Deel de boodschap door onze video’s te delen via sociale media”, aldus de organisatie. Voor meer informatie over de campagne kan men mailen naar i.anthony@redcrossaruba.com of naar prkiwanisclubofaruba@gmail.com.

Leave a Reply