Op een dag kreeg ik tijdens Nederlandse les een leuke opdracht. Ik moest een verzoekbrief schrijven en die aan een echte ontvanger sturen. Mijn klasgenoten hebben over verschillende onderwerpen geschreven zoals auto’s, onderwijs en zelfs over surfen. Dit was een grote kans om iets te doen dat ik leuk vind. Sommige kleine kinderen zijn zo lief en ik speel graag met ze. Dus ik wilde van die kans profiteren om een dagje een kleuterschool te bezoeken.

door Maria Castillejo
CB2, Colegio San Nicolas

Ik besloot naar de Scol Preparatorio Tarcisius te schrijven, een kleuterschool die dicht bij mijn huis ligt. Ze hebben op 12 april de koningsspelen gevierd, en daarbij was ik aanwezig. Om 8 uur begonnen de activiteiten van die dag. Alle kinderen, in stilte en met hun leraren, moesten samen naar het Nederlandse volkslied luisteren en daarna was er een korte toespraak van de directeur van de school. De klas waarin ik heb deelgenomen was het eerste niveau, met meer dan twintig kinderen. De juffrouw van die klas en ik hebben een paar spelletjes voor de kinderen op het schoolplein voorbereid en een paar minuutjes later begonnen we met veel plezier te spelen.

Onder de hete zon, na twee lange uren, werden de leuke spelletjes verstoord door de bel, we moesten gaan eten. Binnen in het lokaal wasten de kinderen hun handen terwijl we bezig waren met de broodjes die ze gingen eten. Na een kort gebed van dank begonnen de kinderen te eten. Een uurtje later begonnen we samen op het schoolplein met de tweede ronde van spelletjes.

Na het genieten van de spelletjes, het water, de ballen en meer, hielpen we de kinderen met het aantrekken van hun droge kleding. Ik hielp een paar meisjes met hun haar en ik hielp zelfs een van hen om haar verloren schoen te vinden. Na het ontvangen van een zakje snoepjes moesten ze rustig zitten en wachten op hun ouders. In de tussentijd heb ik leuke foto’s met de kinderen gemaakt en heb ik ook met ze gepraat. Een kind uit de klas zei voor zijn vertrek: ‘Ayo juffrouw Valeria’ en toen gaf hij me een knuffel. Op dat moment herinnerde ik me wat de magie van kinderen is. Met een eenvoudige handeling als een glimlach of een knuffel, ze kunnen je hele dag opfleuren. Een geweldige ervaring die ik zeker nog een miljoen keer wil herhalen.