Op dinsdag 12 februari waren er op de Mon Plaisir College-mavo verschillende lezingen die te maken hebben met carnaval en alles wat er eromheen gebeurt.

door Kevin Illes
Mon Plaisir College, klas 3

Voor de eerste- en tweedeklassers begon het om half negen al tot ze bij alle ze alle aanwezige stichtingen waren geweest zoals:
Famia Plania Aruba: daar werd over seksuele relaties verteld
Douane Aruba: daar werd over drugs verteld en wat ermee gebeurt als er wordt gesmokkeld
Telefon pa Hubentud : deze stichting houdt zich het meest bezig met tieners

Maar je had ook andere stichtingen zoals:
Wit Gele Kruis, FADA en de Dienst Besmettelijke Ziektes
Voor de derde- en vierdeklassers was er tijdens het vierde uur een lezing met Famia Plania.

Wat leuk en interessant is dat nadat ze ons over Famia Plania vertelden en wat ze doen, ze een leuk spel met ons deden. De eersteklassers kregen meer informatie dan wij. Toen ik zelf vorig jaar in de tweede zat was mijn ervaring van die dag heel informatief ik had van die dag veel geleerd. Ik vroeg aan een paar kinderen uit de eerst en tweede wat zij van deze dag vonden. Ik sprak eerst met leerlingen uit de eerste gesproken en zij vertelden mij dat ze deze dag informatief vonden, het was iets nieuws voor hen. De meeste eersteklassers zeiden ook dat als het volgend jaar weer gebeurt  ze wel hopen om iets nieuws te leren en niet hetzelfde als het jaar daarvoor. Ik sprak met een paar leerlingen uit de eerste klas en zij vertelden mij dat ze het een leuke en informatieve dag vonden. Ze wisten er vast al iets van maar ze leerden op die dag meer over drugs en seksuele relaties en wat er nog allemaal in de carnavalsperiode zou kunnen gebeuren.

Ik heb ook met leerlingen uit de tweede gesproken en zij vertelden mij dat ze deze dag wel informatief vonden maar de meeste leerlingen wisten dit al. Omdat ze deze informatie al in de eerste kregen zouden ze liever iets nieuws willen leren. Ook al hadden ze weer een refreshment van het jaar daarvoor, was het toch wel informatief maar het had misschien beter gekund.

Ook met kinderen uit mijn eigen leerjaar (derde) had ik even gesproken ze vonden het wel leuk om het vierde lesuur één lezing te hebben meegemaakt maar ze hadden toch wel gehoopt op iets anders die dag zoals meer lezingen maar dan het liefst met nieuwe stichtingen waarvan ze nog niet eerder een lezing hebben gehad. Voor de rest vond iedereen dit wel een leuke dag het was weer even iets anders.