Op vrijdag 12 oktober was het weer de jaarlijkse CB-1 dag. Een dag waarop alle CB1-klassen op een bepaalde locatie allerlei spellen en wedstrijdjes doen. Dit jaar was het bij de Community Pool in San Nicolas. De dag vond plaats onder begeleiding van de klassen V5-A, V5-C en de gymsectie van Colegio Arubano.

Geschreven door:
Indy van Vliet
V5, Colegio Arubano

 Alle CB1-klassen werden in tweeën gesplitst en moesten tegen andere groepen een aantal spelletjes spelen. Ze speelden onder andere volleybal met handdoeken en vuilniszakken, zwommen onder water door hoepels, vulden pylonnen (in het zwembad) met tennisballen, zwommen door het water naar een basketbal en die in een mand gooien en zwemband-racen. Er was dus genoeg te doen.

‘s Ochtends vroeg verzamelden alle CB1-leerlingen zich op school, zodat ze met de bus naar de Community Pool gebracht konden worden. Eenmaal aangekomen werden de klassen gesplitst in twee groepen. Eerst speelden ze drie spellen. Toen volgde er een pauze, zodat er gegeten en gedronken kon worden. Vervolgens speelden ze de laatste twee spelletjes. Daarna was de pool open om vrij in te zwemmen of te dobberen. Ten slotte werden de behaalde punten van elke klas opgeteld, zodat de winnaars bekend gemaakt konden worden. Uiteindelijk was het CB1-C die er met de winst vandoor ging. Nadat alles afgelopen was werden de leerlingen weer teruggebracht naar school om weer naar huis te kunnen gaan na een leuke ochtend vol activiteiten waarin de leerlingen elkaar beter hebben leren kennen.