Het grootste evenement van het jaar voor hardlopers die op zoek zijn naar een uitdaging is net achter de rug. De Ronde van Aruba, dit was de 27e editie op 17 en 18 mei en Colegio San Antonio deed wederom mee aan deze competitie.

De Ronde van Aruba is een 75 kilometer lange hardloopwedstrijd die elk jaar in mei plaatsvindt. De hardloopwedstrijd wordt door de Marinierskazerne Savaneta georganiseerd. Het sportevenement, begon rond 1980 als een initiatief van twee mariniers. De lopers, verdeeld over estafetteteams, duo teams en individuele lopers begonnen op de avond van 17 mei aan de loodzware tocht. Het laatste team passeerde de finish in de ochtenduren van zaterdag 18 mei. Aan deze editie deden meer dan 100 teams mee. Aan de wedstrijd doen zowel burgers als militairen mee.

Wij deden vorig jaar mee met een estafetteteam van vier en ook dit jaar hebben we een team van vier ingeschreven bestaande uit docenten en ex-leerlingen. De deelname heeft een gouden randje omdat de school dit jaar het zestigste bestaansjaar viert. Met onze deelname proberen wij de liefde voor het hardlopen over te brengen aan de leerlingen.

De hardlopers voor Team San Antonio waren docenten Wout en Van der Biezen samen met ex-leerlingen Jerwin Giel en Junior Hernandez. Als coach en bestuurder gingen docenten Garcia en Ignacio mee.

Onze deelname werd mogelijk gemaakt door de contributie van IBS – Samsung, First Caribbean International Bank, Thunder & Lightning, Peanuts en het Hilton.