De jonge ondernemers van Good 4 the Neighborhood (G4TN) stonden onlangs op de Plaza Daniel Leo met hun projecten. Maar niet alleen op het plein waren de deelnemers te vinden, Amigoe liep ook Katty Lucien en Sherry Bisslik tegen het lijf in de Mainstreet waar zij hun ‘Cratethings’ aan het promoten waren. “Wij maken milieuvriendelijke stoelen door bierkratjes te recyclen”, leggen ze uit.

“Je kunt de kratjes op elkaar stapelen voor een hogere zit en we versieren ze met bloemen of ander decoratie. Om een zachte zitting te creëren, hebben we kussens op maat gemaakt die je bovenop het kratje kan klikken. Zo kan je lekker zitten. Het is goed voor het milieu want je hergebruikt de kratten, ze zijn makkelijk mee te nemen en het staat ook nog eens leuk.”

G4TN

Van 10.00 tot 15.00 uur kon het publiek kennismaken met de acht teams en de behaalde resultaten in hun ‘pop-up’ winkel op Plaza Daniel Leo, waar de ontwikkelde producten ook te koop waren. Om 10:30 was er al volop leven in de brouwerij op het zonovergoten plein tegenover de Zara. Aan het einde van de middag vond de prijsuitreiking plaats na pittig beraad door de jury. De eerste prijs ging naar de groep van Ceana, die biologische verzorgingsproducten maakte, scrub, lipbalsem en zeep. Dit team won een laptop. De tweede prijs ging naar Sunshine Jewelry die handgemaakte sieraden vervaardigde. Cratethings won de Social Media-prijs met hun customized krukken. Tijdens deze tweede editie van G4TN Building Entrepeneurs, georganiseerd door de Aruba Bank, hebben jongeren tussen de dertien en zeventien jaar drie weken lang intensief gewerkt aan het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden door middel van workshops en begeleiding van professionals.

Leave a Reply