Paarse Vrijdag is een bewustwordingsactiviteit die door de Gender and Sexuality Alliance (GSA) wordt georganiseerd. Dit jaar op 14 december. De GSA is een groep die nu een jaar bestaat en waar jongeren bij elkaar komen die voornamelijk uit de LGBTQ+ community komen, maar iedereen is welkom.

Geschreven door
Nerizje Polanco en Emely Croes
met medewerking van juffrouw Sint Jago en meneer Van de Moosdijk
VWO 5, Colegio Arubano

Het doel van de GSA is om een veilig platform te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen zich welkom voelt. De GSA doet leuke activiteiten en geeft ook educatieve presentaties over allerlei onderwerpen. Jongeren die bij de GSA horen worden gestimuleerd actie te ondernemen en activiteiten te organiseren, zoals Paarse Vrijdag.

Paarse Vrijdag
Paarse Vrijdag wordt georganiseerd om diversiteit te vieren en om discriminatie aan te pakken. Paarse Vrijdag wordt altijd op de tweede vrijdag van december gevierd. Dit jaar is dat dus op 14 december. Die dag gaat de GSA paarse bandjes uitdelen. De GSA heeft nog meer ideeën voor die dag, maar is op het moment van schrijven nog aan het kijken hoe die gerealiseerd kunnen worden dus daar kan nu nog niets over gezegd worden.

De GSA wil met Paarse Vrijdag dat er meer respect, bewustwording en begrip ontstaat voor mensen met verschillende identiteiten. Als je mee wilt doen met Paarse Vrijdag moet je gewoon iets paars dragen. Let op: je moet wel je uniform dragen. Wees creatief om bij je uniform iets paars te dragen, bijvoorbeeld: sokken, jack, broek, iets in je haar, enzovoort. erunvXC;%}