Apart van feest versieren, een vrijwilliger zijn bij Philip’s Animal Garden en ouderen helpen, heeft Gillian Gil uit HL2 op Colegio San Nicolaas ook een vogelreservaat. Hij heeft verschillende soorten vogels, zoals: Chuchubi, Buladuifi, Barbacoa, dakduiven etv. Omdat het nu volengs hem geen broedseizoen is, heeft hij niet zoveel vogels.

Geschreven door:
Gillian Gil
HL, Colegio San Nicolaas

Hij laat de vogels nooit in kooitjes voor de rest van hun leven staan. Hij zorgt voor de vogels als ze ziek zijn of als ze moeite hebben om in de natuur te wonen. Als Gillian het beseft dat de vogels klaar zijn om terug in hun leefomgevinf te gaan wonen, zullen de vogels vrijgelaten worden door Gillian zelf.

Veel mensen vragen hem of het duur is om voor de vogels te zorgen. Zijn antwoord op dat vraag is, “Alles heeft z’n kosten, maar als je het met liefde doet, voel je het minder, omdat je daarna vrolijk voelt.”

Gillian redt niet alleen vogels, maar ook andere dieren, zoals kuikentjes, leguanen, schildpadden en ook dieren waarvoor mensen een fobie hebben. Muizen en ratten zijn enkele voorbeelden daarvan.

De meeste dieren die Gillian gekregen had, kreeg hij doormiddel van de Facebookgroep Vraag en Aanbod Aruba. Mensen zetten bijvoorbeeld foto’s van de dieren daarop, en vragen wat er gedaan kan worden. Gillian wil de mensen de tip geven om wat te doen of ze kunnen de dier(en) ook bij hem brengen. Er zijn ook dieren die hij gewoon op straat ziet die niet zo goed eruit zien of die daar niet behoren (bv een schildpad naast de trotroir). Zo krijgt hij soms ook sommige dieren.

Dus Gillian gaat naar school, en na school gaat hij de dieren de aandacht geven die zij nodig hebben.

Als jij de lezer van dit artikel, een dier ziet die volgens jou ziek is, probeer het dier te vangen, en stuur Gillian een bericht. Vraag hem voor advies of probeer het dier bij hem te brengen.

Leave a Reply