Sinds dit schooljaar werkt de vrolijke Pieter Nesty voor de sectie LO. Hij is niet alleen actief als docent, maar ook als mentor van een havo 4 klas. Tijd dus om hem eens aan de tand te voelen over zijn baan hier op Colegio Arubano.

Geschreven door:
Joacim Kelly & Sharon Dirksz
H4, Colegio Arubano

Waar komt u vandaan?
“Ik ben in Suriname geboren, maar op het leuke eiland Aruba opgegroeid en daarna naar Nederland verhuisd omdat mijn vader daar een baan kreeg”

Waarom heeft u gekozen voor docent LO?
“Toen ik een kind was, kon ik nooit stil zitten. Ik heb jarenlang aan sport gedaan en mijn familie was ook heel actief bezig met sport. Mijn oom heeft zelfs met de Olympische Spelen meegedaan. Eerst wilde ik fysiotherapeut worden, maar dat bleek meer gepraat te zijn om die studie te volgen”

Wat was uw motivatie om mentor te worden?
“In mijn beleving kan ik heel goed omgaan met studenten en persoonlijke ervaringen delen over wat ik zelf heb meegemaakt in mijn leven toen ik op de mavo en havo zat en daarna op het hbo.”

Naast school heeft u ook natuurlijk een persoonlijk leven hoe ziet dat eruit?
“Ik zwem veel na mijn werk samen met mijn kinderen en ik doe ook mee met crossfit in de ochtend. Ja, en ook natuurlijk lekker Netflix kijken en basketballen in de tuin”

Wat vind je van uw mentorwerk?
“Geweldig ik kan de kinderen begeleiden tot mijn uiterste best.”

Wat vind je van Colegio Arubano?
“Ik vind het een heel bijzondere school. Ik heb altijd meer op international schools gewerkt dus dit is echt anders voor mij. Hier op Colegio heb ik een uniek en leuk team van collega’s. Er is een heel gezellige vibe met mensen.”

Hoe kwam het dat u naar Aruba terug wilde komen?
“Zoals ik al zei, ben ik hier opgegroeid en wilde altijd iets terugdoen voor mijn eilandje en een nieuwe lifestyle aanbieden voor de kinderen zodat ze in de toekomst die ook kunnen doorgeven aan hun kinderen. ”

Bent u blij met hoe uw leven er nu uitziet en waar zie je jezelf over tien jaar?
“Ik ben de rijkste man ter wereld: ik heb alles vrouw, kinderen, huis, auto. Nou ja in de toekomst of hier op Aruba of ergens in de wereld. Of misschien weer op een sportacademie les gaan geven in Nederland.”

Leave a Reply