Dit schooljaar heten wij een nieuwe wiskundelerares welkom, Kayleigh Pawironadi. Het liefst wordt zij juffrouw Kayleigh genoemd.

Geschreven door:
Denise Croes & Linsy Marques
VWO 5, Colegio Arubano

Toen juffrouw Kayleigh nog in CB1 van Colegio Arubano zat, wilde ze graag dierenarts worden. Met haar droomberoep in haar hoofd heeft ze in vwo-4 een exact pakket gekozen met biologie. Na een tijdje realiseerde ze zich dat biologie helemaal niets voor haar was. Het snijden in dieren en hen neerleggen trok haar toch niet aan. Ze besloot toen om biologie te laten vallen en in de plaats daarvan wiskunde D te kiezen. Ze was blij met haar keuze en heeft veel aan wiskunde D gehad.

Na het behalen van haar vwo-diploma is ze naar Nederland gegaan en aan de Hogeschool Rotterdam wiskunde gaan studeren. Helaas vond ze het daar helemaal niet leuk en keerde ze terug naar Aruba. Op Aruba is ze naar University of Aruba gegaan en is ze doorgegaan met haar wiskundestudie. Gelukkig was het op Aruba wel een succes. Met haar vakkenpakket had zij heel veel mogelijkheden voor later, zoals architect en kantoorbanen. Maar werken op een kantoor trok haar helemaal niet, dus ze besloot leraar te worden.

Na haar studie te hebben afgerond is ze op de EPB wiskundelessen gaan geven. Na vier leuke jaren daar les te hebben gegeven, is ze naar Colegio Arubano overgestapt. Nu geeft ze les aan de onderbouw en heeft ze haar eigen mentorklas. Juffrouw Kayleigh is nu 26 jaar oud en heeft twee kinderen. Ze heeft naast een wiskundeknobbel ook oog voor kunst. Ze houdt van zingen en ze kan een beetje gitaar spelen. Verder houdt ze ook van tekenen en handvaardigheid. Ze vindt kunst en creatief zijn superleuk. Bovendien gaat ze ook wel eens naar de sportschool. Het is vanzelfsprekend dat ze wiskunde hartstikke leuk vindt, maar haar favoriete wiskunde-onderwerp is meetkunde (wiskunde B).

Tot slot wensen wij juffrouw Kayleigh namens de leerlingen een heel fijn schooljaar en heel veel succes met haar carrière als wiskundelerares op Colegio Arubano!