Jongeren die houden van beweging en de ambitie hebben om sportdocent te worden, krijgen nu de kans om zich hiervoor te kwalificeren. De fysieke test voor studeren aan het Centraal Instituut voor de Opleiding tot Sportleiders (CIOS) werd op 9 maart 2019 gehouden.

Met het behalen van de fysieke test, maak je kans op een opleidingsplaats aan het CIOS Rijn IJssel in Arnhem voor het studiejaar 2019-2020. Dit opleidingsinstituut biedt verschillende sport- en bewegingsopleidingen op mbo 3- en mbo 4-niveau. “Ons aanbod is afgestemd op licenties en beroepen die in de nationale en internationale sportwereld gevraagd worden. Al onze lessen worden verzorgd door specialisten”, aldus CIOS Arnhem. Met het behaalde sportdiploma kunnen afgestudeerden op Aruba aan de slag bij een club of sportorganisatie, bij verschillende stichtingen of overheidsdepartementen.

Testen doorlopen
Jongeren die geïnteresseerd zijn in deze opleiding, moeten minimaal achttien jaar zijn. Met deze leeftijd kom je namelijk in aanmerking voor een lening bij het Nederlandse Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Aruba biedt geen lening aan studenten die gaan studeren op mbo-niveau. Daarnaast moet de student over een mavo-diploma beschikken of over een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Wie dit jaar in zijn mavo-examenjaar zit, kan ook meedoen.

Voorafgaand aan de toelating moet de student verschillende testen doorlopen. De eerste test bedraagt de fysieke test. Bij positieve afronding hiervan mag je doorgaan met test twee die een online Nederlands en Wiskunde-test betreft. Na het doorlopen van deze testen volgt een mondelinge evaluatie, gehouden door een CIOS-docent die hiervoor speciaal naar Aruba komt. Deze mondelinge evaluatie vindt plaats in april. Bij positieve beoordeling word je toegelaten tot de opleiding.

Leave a Reply