Het gratis sportprogramma ‘Hoben activo, Hoben feliz’ wordt nogmaals doorgezet in het Sport Centrum in San Nicolas. Dat maakt Volksgezondheid-minister Dangui Oduber (MEP) samen met Ibisa bekend. Even was er sprake van dat dit zou verplaatsen naar Dakota en Brazil.

Het sportproject Hoben activo, Hoben feliz (Actieve jongeren, Gelukkige jongeren) betreft een naschoolse opvang programma dat zich richt op jongeren van acht tot en met dertien jaar. Het doel van het project is jeugd te motiveren om een actief en gezond leven te leiden en sociale problematiek te verminderen. De bedoeling is dat straks het project in alle wijken op Aruba wordt aangeboden.

Boksen en Capoeira
De jeugd kreeg middels het sportprogramma al verschillende sporten aangeboden. Nu krijgen de jongeren de kans om in maart en april driemaal per week mee te doen aan boks-, verdediging- en Capoeira-lessen. Alle lessen vinden gedurende deze twee maanden plaats op maandag, woensdag en vrijdag. De jongeren die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen zich gratis aanmelden bij het Sport Centrum. Het programma begint op alle voornoemde dagen om drie uur ’s middags en eindigt om vijf uur.