In mei en juni, organiseert Ibisa de Scholen Olympiade. Diverse basisscholen en middelbare scholen deden in januari en februari mee aan sportwedstrijden, waarbij de beste scholen zich kwalificeerden voor die Olympiade. Ibisa geeft een overzicht van de sporten waarin scholen de competitie aangingen.

Atletiek
Zestien scholen schreven zich in januari in, met in totaal 613 deelnemende leerlingen. De tribune in Dakota zat vol met enthousiaste ouders en docenten die de kinderen aanmoedigden. De competitie werd verdeeld over twee wedstrijddagen, waarbij 231 jongens op de eerste dag in actie kwamen en 194 meisjes op de tweede dag. De beste vijftien sporters hebben zich voor de Olympiade gekwalificeerd.

Volleybal
Het volleybaltoernooi voor jongens van basisscholen vond plaats in januari en februari. Washington, Prinses Amalia, Cacique Macuarima, Colegio Conrado Coronel, Pius X School, Colegio Sagrado Curason en Kudawecha deden mee. Ibisa laat weten dat Prinses Amalia, Colegio Conrado Coronel, Colegio Sagrado Curason en Kudawecha zich hebben gekwalificeerd voor de finale van de Olympiade.

Het volleybaltoernooi voor meisjes moet nog worden gespeeld.

Basketbal
Aan het basketbaltoernooi namen zowel basisscholen als middelbare scholen deel. Bij de basisscholen zijn de deelnemende scholen Washington, St. Franciscus College, Kudawecha, Pius X School, Prinses Amalia Basisschool, Maria Goretti College, Colegio San Hose en Santa Famia School (jongensteams). De teams van de middelbare scholen zijn van Maria College, Colegio San Augustin, EPB Hato, SPO Savaneta, Colegio Arubano, International School, Colegio San Nicolas, Colegio San Antonio, EPB San Nicolas, Filomena College en Ceque College. Ibisa laat weten dat de vier beste scholen in beide categorieën meedoen aan de Olympiade.

Volleybal
Ook de volleybalcompetitie is begonnen. Bij de basisscholen zijn de meisjesteams in actie gekomen, van Bon Bini College, Kudawecha, Pius X School, Prinses Amalia Basisschool, Cacique Macuarima, Santa Famia School en Colegio Sagrado Curason. De middelbare scholen hebben hun jongensteams in actie zien komen: Colegio San Nicolas, Filomena College, Maria College, Colegio San Augustin, Juliana School, Abraham de Veer School, La Salle College, Colegio Oranjestad, Colegio San Antonio en EPB San Nicolas. Ook hier geldt dat de beste vier scholen naar de finale van de Olympiade gaan.

In de planning
Niet alle sporten zijn al aan bod gekomen of helemaal afgerond. Softbal, dammen en hardlopen (1-2-3K) moeten nog beginnen.