Op 7 februari had de redactie van de Amigoe op School de mogelijkheid om een workshop te volgen over interviewen: ‘Interviewen, hoe doe je dat?’. Deze workshop werd gegeven door Rianne Wijnhoven.

door Denise Croes
V5, Colegio Arubano

Wijnhoven is twee maanden op Aruba op bezoek. Ze heeft in Tilburg Tekst en Communicatie gestudeerd en heeft sindsdien op verschillende plekken gewerkt, onder andere bij Philips, de Nederlandse overheid, zeer grote cateraars en sinds zes jaar voor het Nederlandse Voedingscentrum. Deze banen verschillen allemaal veel van elkaar: bij commerciële bedrijven gaat het allemaal veel sneller en is het meer op resultaat gericht, terwijl het bij de overheid wat trager gaat, en ook ingewikkelder is. Toch houdt Wijnhoven meer van bij de overheid werken. Maar het belangrijkste voor haar is dat ze kan bijdragen aan het verbeteren van de samenleving.

Ook al geeft Wijnhoven niet zo vaak workshops, ze heeft toch de tijd genomen om in haar drukke planning iets aan de redactie te vertellen over interviewen en dat willen wij graag doorgeven aan alle leerlingen op Colegio Arubano.

Ten eerste is voorbereiding zeer belangrijk. Dit kan je doen door je in te lezen in het onderwerp, je hoofd- en subdoelen te bepalen en je belangrijkste vragen van tevoren te noteren.

Tijdens het interview zelf moet je jezelf eerst voorstellen; first impressions matter. Om het interview goed te laten verlopen kan je gebruik maken van een bepaalde methode: de LSD-methode. L-luisteren door middel van de SOFTEN-methode, S-samenvatten om ervoor te zorgen dat je alles goed hebt begrepen (zorg ervoor dat het kort en kernachtig is) en D-doorvragen door vragen te stellen zoals ‘hoe doe je dat?’ of ‘waarom en wanneer is het nodig?’. Door deze stappen te volgen, kan je ervoor zorgen dat het interview vloeiend zal verlopen.

Bovendien kan je gebruik maken van de eerder genoemde SOFTEN-methode:
•             S – smile (glimlach)
•             O – open posture (open houding)
•             F – forward (leun naar voren)
•             T – touch (raak aan indien gepast)
•             E – eye contact (maak oogcontact)
•             N – nod (knik en hum)

Met deze stappen kan je ervoor zorgen dat de geïnterviewde zich comfortabel voelt en zelfverzekerder wordt, wat heel belangrijk is.

Ten slotte is het goed afsluiten van een interview belangrijk. Ga na of je alles goed hebt begrepen, of al je vragen zijn beantwoord en of je nog meer vragen hebt.

Al met al heeft Rianne Wijnhoven ons geleerd hoe een interview goed uit te voeren, door je goed voor te bereiden, goed te luisteren door middel van de SOFTEN-methode, samenvatten en doorvragen. Misschien word jij nog de volgende Matthijs van Nieuwkerk of Eva Jinek!