Instituto Pedagogico Arubano (IPA) heeft in september zijn nieuwe internationale minor gepresenteerd in het Community museum in San Nicolas. De minor wordt aangeboden van september 2018 tot januari 2019 aan studenten uit voornamelijk Nederland en Aruba.

Studenten van onder andere instituten Hogeschool Rotterdam, Haagsche Hogeschool en Universiteit van Aruba (UA) nemen hieraan deel. Dat laat IPA in een persbericht weten. De minor betreft een specialisatie voor studenten van opleidingen leraar basisonderwijs, leraar voortgezet onderwijs en de opleiding pedagogiek en richt zich op internationale studenten uit het Caribisch gebied, Latijns-Amerika, de VS en Europa. Het programma is toegespitst op globalisatie, diversiteit, meertaligheid en onderwijs. Er wordt veel aandacht besteed aan duurzame ontwikkeling, die afgeleid is van de vier P’s van duurzaamheid, namelijk ‘planet, people, profit, and participatory governance’. Het doel is om de horizon van de studenten te verbreden, ze kennis te laten maken met de cultuur en het onderwijssysteem van Aruba en ook meer te leren over pedagogiek en didactiek, onderzoek en het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Programma
Het programma bestaat uit diverse multidisciplinaire activiteiten waar studenten aan deelnemen. Docenten en uitgenodigde experts verzorgen verschillende workshops op diverse terreinen zoals globalisatie, creolisering, diversiteit, kunst en cultuur, meertaligheid in het onderwijs, beheer en systematiek van het onderwijs, onderzoek en verstedelijking.

Leave a Reply