Op 10 september was de uitreiking van de 22e Clint Whitfield Outstanding Student Award (CWOSA). Sommige van jullie vragen je vast af wat dat is. De CWOSA is een prijs die elk jaar door de Kiwanis Club of Aruba uitgereikt wordt en is vernoemd naar Clint Whitfield, de oprichter van de Kiwanis Club.

Geschreven door:
Indy van Vliet
V5, Colegio Arubano

De besten van Colegio Arubano van elke jaarlaag van CB1 t/m H4 en V5 mogen deze prijs ontvangen. Dit jaar was dat bij Talk Of The Town en werd de avond gepresenteerd door Ebby Schwengle. Er werd eerst uitleg gegeven aan de genodigden en hun familie over de geschiedenis van deze prijs waarna een aantal personen een toespraak hield onder wie de rector van Colegio Arubano, Michella van Loon.

De geselecteerden van dit jaar (schooljaar 2017-2018) waren voor CB1: Samuel Vrolijk en Patricia Wu, CB2: Ilya Stetsenko, H3: Carlton Roga en Jia Liang Wu, H4: Laura Romero-Aurajo, V3: Nicole Vigil Muñoz, V4: Indy van Vliet en Charrisa Wolff en voor V5: Rebecca Croes. Ze werden die avond één voor één naar voren geroepen. Daarna mochten de mentoren van dat jaar een toespraak houden over hun leerling. De winnaars kregen daarna een certificaat overhandigd door Robert Spellen (Governor Elect Eastern Canada & the Caribbean) en Norma Brinkenberg (President Kiwanis Club of Aruba). Ook kregen de winnaars cadeaubonnen.

Toen de winnaars naar voren werden geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen werd er aan hen ook een paar vragen gesteld waaronder wat hun geheim is om zo te kunnen presteren. In de antwoorden hadden allemaal één ding gemeen: dat er hard is gewerkt. Dus als je iets wilt bereiken (of winnen) komt het niet vanzelf, je moet er altijd hard voor werken.