Welkom lezers. Wat is de tijd snel gegaan! Dit is een bitterzoet moment voor het team van AoS-Magazine omdat wij binnen een paar weken ‘adieu’ tegen het schooljaar 2018/2019 zeggen en dan begint de zomervakantie. Met gepaste trost hebben wij de leerlingenredactie gedurende het schooljaar zien groeien en wij kijken ernaar uit om volgend schooljaar gewoon verder te gaan met deze samenwerking. Met veel plezier delen wij deze nieuwe een laatste uitgave voor het schooljaar 2018/2019. De leerlingenredactie heeft weer haar best gedaan om interessante en informatieve stukken te schrijven. Veel leesplezier gewenst!

door Tiziana La Torre
coördinator AoS-Magazine

Als coördinator van AoS-Magazine kijk ik er altijd naar uit om de nieuwe editie naar de scholen te brengen en ik ben blij als ik de enthousiaste reacties van de leerlingen en leerkrachten zie. Vaak kom ik ook in contact met verschillende leerkrachten, leerlingen en zelfs de minister maar bij het maken van deze laatste editie heb ik weer verschillende scholenevenementen bezocht en verschillende leerkrachten gesproken. Bij deze gesprekken is het mij opgevallen dat wij hier op Aruba een groep jonge, enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten hebben die altijd klaarstaan om de extra mijl te gaan voor hun leerlingen. Tijdens een gesprek maakte een leerkracht een belangrijk punt en omdat het zo belangrijk is voor onze toekomstige generaties, wil ik dit punt delen. De leerkracht zegt “Als we eerlijk tegen elkaar zijn, zullen veel banen die wij tegenwoordig kennen in de toekomst niet meer bestaan. Het onderwijs moet de studenten op die toekomst gaan voorbereiden.” Als volwassenen hebben wij de belangrijke taak om de nieuwe generatie alle hulpmiddelen te geven zodat ook zij succesvol kunnen zijn en dit is ook het doel van het AoS-Magazine.

In deze editie
Het maken van deze nieuwe editie was geen gemakkelijk taak. De meeste leerlingen waren met de laatste CP’s bezig en een grote groep heeft zijn examens net afgerond. Tijd maken om artikelen te schrijven is niet altijd mogelijk en dat respecteren wij altijd hier bij de Amigoe. Ondanks alle drukte hebben wij deze maand weer een mooie editie in elkaar gezet. In deze editie lees je over de spanning en ontspanning rond de examenweken, over persoonlijke ervaringen in het onderwijs, nieuwe en jonge leerkrachten in het onderwijs, ervaring ‘Arte di Palabra ABC’ en nog veel meer. Dit is de eerste keer dat AoS-Magazine 32 pagina’s telt en wij hopen dat wij dit kunnen aanhouden voor het volgend schooljaar. Op de foto zie je mij weer aan het genieten van de golven bij Arashi (Rancho). Fotograaf: Shanty de Vries.

AoS
Het AoS-Magazine wordt gemaakt in samenwerking met diverse studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba. Het wordt ook als actueel lesmateriaal bij de lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerlingredacteuren en we zijn erg blij dat we dit platform kunnen openstellen en de handvatten kunnen bieden aan leerlingen om hun kennis te vergroten terwijl ze opgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen. De redactie van AoS-Magazine kan ingezonden artikelen redactioneel bewerken, inkorten of besluiten niet te plaatsen. Artikelen mogen maximaal 400 woorden bevatten, ze moeten voorzien zijn van naam en school (worden gepubliceerd). Foto’s moeten zelfgemaakt zijn en mogen niet van het internet en/of Facebook zijn gehaald. We accepteren alleen digitaal gestuurde stukken. Het nieuwe e-mailadres is aosaruba@amigoe.com.