De Leerlingenraad (LR) is aan de start van dit schooljaar weer fris begonnen en is opzoek naar een nieuw bestuur en een boel nieuwe leden. Twee jaar geleden heeft de LR veel werk achter de schermen verricht en dat is vorig jaar gedeeltelijk opgepakt. Maar er moeten nog een heleboel dingen opgezet worden.

De LR is de stem van de leerling en heeft in die hoedanigheid contact met de schoolleiding en de Ouderraad. Verder houdt de LR zich bezig met allerlei zaken die de basis vormen voor een goede LR, denk aan goed uitgewerkte statuten, de boekhouding, actieve leden werven en projecten voor de school bedenken en uitwerken. Verder is de LR ook een gezellige club leerlingen die niet alleen met serieuze zaken bezig is, maar ook tijd maakt voor leuke momenten met elkaar.

Lid zijn van de LR heeft allerlei voordelen: je bent meer betrokken bij de school, je leert werken in een bestuur en je krijgt verantwoordelijkheden. Dit staat goed op je cv; je laat zien dat je meer hebt gedaan dan studeren alleen. Als bewijs van actieve deelname krijg je aan het eind van het schooljaar een mooi certificaat van deelname.

Voor dit schooljaar liggen er nog allerlei ideeën op de plank voor de LR. De LR heeft jou hard nodig om deze plannen te realiseren. Binnenkort zal er een nieuw bestuur gekozen worden. Daarvoor zoekt de LR enthousiaste en gemotiveerde leerlingen die zich serieus willen inzetten voor hun school. Ze zoeken jou!!

Je kunt je hiervoor opgeven bij de Leerlingenraad via e-mail leerlingenraad@colegioarubano.aw.

Leave a Reply