Het was Kinderboekenweek, en tieners op de International School of Aruba speelden leesbingo. De hele klas van Dutch Native grade 7 en 8 deed mee.

Geschreven door:
Benjamin Lacle & Valerie van der Veldt
International School of Aruba

Bij de leesbingo moesten er 32 opdrachten worden gedaan. Elke leerling moest twee of drie opdrachten kiezen. Je had bijvoorbeeld de opdracht om een kwartier voor je broertje, zusje, nichtje, neefje, vader of moeder te lezen. Voorbeelden van andere opties waren vijftien minuten in de hangmat lezen, dertig minuten onder een palmboom lezen en dertig minuten lezen in bed. Zodat je docent zeker wist dat je de opdracht had gedaan, moest je een foto van jezelf maken (of laten maken) en die aan de docent laten zien. Als de docent de foto gezien had, mocht je het vakje met je opdracht inkleuren op de grote bingokaart in het lokaal. We hebben er met de hele klas voor gezorgd dat alle vakjes werden ingekleurd en hebben als verrassing brownies gegeten!

Dit was een geweldige activiteit. We zijn daardoor meer gaan lezen. Het is leuk, gemakkelijk uit te voeren en creatief. Wij vonden dit een superleuke opdracht, omdat dit een leukere manier is om meer te lezen en je als klas een opdracht hebt te vervullen binnen een bepaalde tijd.