Heb jij dat ook weleens, je zit in een les en denkt: Wat saai, gaat de bel nog niet? We hebben dat allemaal soms. Je vraagt je af waarom het toch zo saai is. Kan dat niet anders? Als jij denkt dat je het wel zou weten en je vindt exacte vakken leuk, dan is leraar wiskunde misschien wel wat voor jou.

Komend schooljaar start de Universiteit van Aruba met een nieuwe groep studenten die leraar wiskunde willen worden. Jij kunt daar ook bij zitten! Als je een vwo-diploma hebt, een havodiploma met wiskunde B of een EPI-diploma niveau 4, dan kun je je tussen 15 mei en 15 juli voor deze opleiding inschrijven. Heb je een havodiploma met wiskunde A, dan kun je een toelatingstoets wiskunde B doen waarin de stof van havo wiskunde B wordt getoetst.

Tijdens de opleiding leer je nog meer over wiskunde dan dat je al weet. Naast wiskunde ga je ook leren hoe je een goede les geeft, je leert meer over hoe leerlingen denken en natuurlijk ga je zelf een heleboel lessen geven. Vanaf het eerste jaar ga je op stage. In het begin is het vooral observeren en kijken wat er op een school allemaal achter de schermen gebeurt. Verderop in je stage ga je kleine groepen helpen met wiskunde en tot slot sta je helemaal zelfstandig voor de klas.

Twijfel je nog over je keuze, ga dan naar de website van de Universiteit van Aruba en kijk eens rond wat er allemaal aangeboden wordt. Hier staan ook de gegevens van de contactpersoon aan wie je vragen kunt stellen. We hopen je te zien!