Ter gelegenheid van de viering van het zestigjarig bestaan van Colegio Arubano organiseerde de activiteitencommissie een ‘Logo Contest’. Voor deze Logo Contest mochten de leerlingen van Colegio Arubano een (nieuw) logo en of een slogan bedenken. Dit was een moment om te laten zien hoe creatief je bent.

door Glysdi Flores
V5, Colegio Arubano

Op 16 januari werd de winnaar van deze wedstrijd bekendgemaakt. Haar naam is Tiffany Law!

Maar wie is Tiffany Law? Op Valentijnsdag had ik een leuk gesprek met deze hardwerkende jongedame die op Aruba is geboren en getogen. Zij zit in CB1F. Zij heeft drie zussen waarbij zij de jongste is. Tekenen is een hobby, maar niet echt haar passie. Zij heeft nooit op tekenles gezeten, maar zij heeft er wel talent voor. Naast tekenen houdt zij ook van lezen, vooral romans.

Toen ik haar vroeg wat haar inspireerde, had zij een geweldig antwoord. ‘I don’t know to be honest, I don’t really have a reason to enter competitions. I participated because my older sister encourages me to do things out of my comfort zone and so I did’. Haar zussen zijn haar rolmodellen. Zij motiveren haar om harder te werken. Vooral haar oudste zus. Zij zei: ‘It’s Colegio to have fun. It’s the best time of your life. So make the most of it’.

Over het logo
Tiffany’s eerste poging was via een app, maar ze heeft die verwijderd. Haar tweede poging was tijdens MSL, toen haar mentor (KP) aan de klas vroeg wie mee wilde doen aan de logowedstrijd. Haar mentor gaf iedereen een papier om te tekenen.

Tiffany tekende uiteindelijk het grootste deel van het logo in dat lesuur, maar maakte het af op de dag van de deadline. Het bedenken van een slogan was het moeilijkst, maar gelukkig kreeg ze hulp van een vriendin, Emyann Kelly.

Tiffany wilde elementen van de geschiedenis van Colegio Arubano in het logo implementeren. Hierdoor kreeg ze het idee om het uiteindelijke logo te tekenen.

In het logo kan je zien dat de nul gevormd is als een kompas. Het kompas stelt de diversiteit van onze school voor. De pagina’s van het boek vormen een cirkel rond de zestig. Vanuit daar veranderen de uiteinden in waterdruppels. De waterdruppels stellen onze zee voor en dat Aruba een eiland is.

Winnaar
Tiffany voelde zich erg overweldigd toen zij een e-mail kreeg van de activiteitencommissie, waarin stond dat zij de winnaar was van de wedstrijd. Zij was nooit eerder eerste geworden bij een tekenwedstrijd. Zij is ooit wel derde geweest bij de UNICEF Children’s Rights drawing contest. De eerste aan wie zij vertelde dat zij heeft gewonnen was haar zus. Tiffany en haar zus zijn beiden heel trots.