De 28 sporters van Team Aruba hebben de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (CACS) ‘historisch goed’ afgesloten. Het Comité Olímpico Arubano (COA) laat weten dat het winnen van negen medailles een record is. Aruba eindigt hiermee in het algemeen klassement op de twaalfde plaats van de 38 deelnemende landen.

“Een formidabele prestatie”, zegt COA. “Onder leiding van chef de mission Juelle Thodé gingen de sporters steeds meer geloven in hun eigen capaciteiten en spanden ze zich tot het uiterste in om Aruba goed te verdedigingen en de sportnaam van ons land hoog te houden.” De eindceremonie van de CACS was afgelopen vrijdag. Het evenement begon op 19 juli met de openingsceremonie.

Eindresultaat

Aruba sluit CACS Barranquilla af met twee gouden medailles, een zilveren medaille en zes bronzen plakken, zegt COA. Met deze medailles eindigt Aruba als twaalfde land en laat grote sportlanden als Costa Rica, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Haïti en Suriname achter zich. COA ziet het resultaat van ‘Barranquilla’ dan ook als een positieve ontwikkeling van onze sporters, sportfederaties, trainers en alle anderen die direct of indirect betrokken zijn bij de sport. Bij de vorige CACS, dat was in Mexico in 2014, won Aruba in totaal vier medailles. Ook in 2010 won Aruba er vier. COA blikt verder terug, naar twee medailleloze jaren (2006 en 2002) en naar 1998 en 1993, toen won Aruba één medaille.

Over vier jaar in 2022 zijn de CACS in Panama.

Leave a Reply