Op Bonaire zijn verschillende Arubaanse zeilers in de prijzen gevallen tijdens de 51ste editie van Regatta Bonaire, die plaatsvond van 10 tot en met 13 oktober.

In de categorie Yachts Racing I stond het team van Eric Mijts op de tweede plek, maar op vrijdag won hij met zijn Dash team de eerste plaats. Op Aruba is Mijts ook bekend als de organisator van de Aruba Regatta. Optimist-zeiler Gavin Debevere met aru4 won de eerste prijs en Vivian Hankart werd tweede met aru3 in dezelfde categorie, Optimist A. Ook Colin Debevere met aru11 won de tweede prijs in zijn categorie, Optimist B.

Het evenement trekt zowel zeeverkenners als solo- en weekendzeilers, waarbij elk vaartuig dat de wind kan harnassen welkom is, van kleine Optimist-bakjes tot volwaardige oceaankruisers. De jaarlijkse wedstrijd is het grootste zeilevenement in de Cariben. De wedstrijden werden dit jaar echter wel geplaagd door regen en windstiltes. Bij de aanvang van de eerste volle wedstrijddag was het windstil na de regenbui, maar in de loop van de ochtend kwam er toch weer enige beweging. Ook op de laatste dag viel de wind ‘s ochtends weg, waardoor de kleine Optimisten na een kwartier stil lagen en de organisatie besloot om de race te schrappen. Door de weinige wind moest er veel op techniek en inzicht gezeild worden.

Leave a Reply