De harde levensles die ik geleerd heb door fraude.

Zoals kleine visjes uit het Caribisch gebied zwemmen de bursalen en Caribische studenten de grote onbekende oceaan binnen. We horen vaak geruchten en waarschuwingen voor de gevaren, maar denken vaak dat die oudere vissen simpelweg paranoïde zijn. Alles hier is nieuw, opwindend en uitnodigend. Sprankelende gelegenheden komen op je af en je denkt: “Wow, it’s meant to be!”, maar pas op klein visje, niet alles wat blinkt is goud en als je te snel hapt, kan je net als ik vast komen te zitten aan een pijnlijke vishaak.

“Think you can’t get robbed if you’re broke? Think again!”
Ik ken een heleboel studenten, inclusief mezelf, die grapjes maken of ooit hebben gemaakt over ‘the student struggle’. “Ja joh, als een inbreker ooit mijn huis binnenkomt om geld te stelen, zal ik hem zelf helpen zoeken, want dat geld heb ik niet”, is een voorbeeld daarvan.
Ik dacht ook altijd dat ik geen slachtoffer kon worden, omdat er bij mij niet genoeg te stelen valt, maar ik besef nu pas hoeveel er werkelijk te stelen is. ‘It’s funny, until it happens to you.’
Heb je je ooit beseft hoe waardevol je handtekening, persoonlijke gegevens en identiteit werkelijk zijn?
Hoe zou je je voelen als de Belastingdienst jou plotseling zou achtervolgen voor schulden die niet eens van jou zijn?

Hoe zou je je voelen als er plotseling thuis aangebeld wordt en er een deurwaarder voor je neus staat met een boete van 5000 euro?

Als student die net naar Nederland kwam, dacht ik hier zeker nooit aan.
Maar sinds kort werd ik door omstandigheden gedwongen mezelf veel meer hierin te gaan verdiepen.

Weet je wat je rechten zijn? Weet je hoe je zo’n vervelende situatie zou moeten aanpakken? Wat zijn de kosten die er allemaal bij komen kijken?
Ben je verzekerd? Wie kan je helpen? Hoe zit het met je veiligheid? En je privacy dan?
Een heleboel vragen waar velen van ons vaak niet bij stilstaan. Waar wij ook vaak niet bij stilstaan is de kracht en ware betekenis van onze handtekening.
Wat betekent het werkelijk om iets te ondertekenen? Ga je er echt mee akkoord? Heb je alle artikelen en punten van het document wel goed doorgenomen?
Heb je ze ook werkelijk helemaal begrepen?

Een gouden tip die ik jullie kan geven, is om nooit, ik herhaal NOOIT iets te ondertekenen zonder er 100 procent zeker van te zijn! En vooral niet op straat. Neem altijd de tijd om goed na te denken, voordat je iets ondertekent waar je later spijt van kan krijgen. Als je onder druk wordt gezet probeer altijd weg te lopen of ‘nee, geen interesse’ te zeggen. Als dit niet lukt probeer iemand om hulp te vragen. Ook kun je doen alsof je hun voorstel aan het overwegen bent en daarna vragen om hun contactgegevens of een businesscard ‘om erover na te denken, en later eventueel nog contact op te nemen’ (hoef je niet te doen natuurlijk), maar onderteken het niet. Eenmaal ondertekend, is het veel moeilijker dan je zou denken om ervan af te komen, vooral als het allemaal legitiem is.
Keep in mind however, legitimate doesn’t always mean righteous.

Fun fact: Wist je dat een bedrijf dat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staat nog steeds malafide handelingen kan verrichten, indien het niet onder toezicht wordt gehouden? Bijvoorbeeld door de AFM (Autoriteit Financiële Markten)? Wees dus altijd voorzichtig en vertrouw mensen niet zomaar.

Gouden tip nummer 2: Voelt iets niet goed? Waarschijnlijk is het dan ook niet goed. Kijk goed naar de red flags. Follow your gut more than your head and heart in such a situation.

Gouden tip nummer 3: Vermijd contact met onbekenden op straat en vertrouw mensen niet direct. Geef mensen die je niet goed kent geen onnodige informatie. Deze tip is vooral bestemd voor jongedames die alleen op straat lopen. Mensen kunnen heel aardig en vriendelijk tegen je zijn maar wolven kunnen zich ook als schapen vermommen, dus wees voorzichtig en geloof niet altijd direct wat mensen zeggen. Bedenk vooraf een vals telefoonnummer en geef iemand het valse nummer in plaats van het echte als ze je niet met rust laten. Wat voor mij ook goed werkte was om te zeggen dat ik ‘op vakantie ben en dat ik op Aruba woon’ en ze dan mijn oud Arubaanse telefoonnummer te geven in plaats van mijn huidige Nederlandse nummer. Een grappige oplossing is ook om het nummer van een vader of oom te geven, zodat ze dan later op hun donder krijgen. Stel eventueel kritische vragen voordat je gelooft wat iemand zegt en als je voelt dat een situatie escaleert, probeer zo snel mogelijk weg te gaan of hulp te zoeken.

Worst case scenario: Ben je alleen en kan je een gevaarlijke situatie niet ontvluchten? Schreeuw zo hard mogelijk. Dit zal de aanvaller vaak afschrikken, omdat ze vaak niet in problemen willen komen, waardoor in sommige gevallen schreeuwen al genoeg is om de daders weg te jagen. Ook zal dit aandacht naar je toetrekken, mensen op een afstand kunnen je dan horen en misschien komen waar je bent om jou te helpen.

Ok, ik begrijp de problemen, maar wat zijn de oplossingen?

Ten eerste: Voel je je niet veilig? Of wordt je achtervolgd? Zoek direct een plek op waar beveiligers te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar de dichtsbijzijnde winkel waar beveiligers zijn en vertel eventueel wat er aan de hand is.

Wat natuurlijk ook van belang is, is om in noodgevallen direct 112 te bellen (Valuable reminder: aan de Caribische studenten die gewend zijn aan het alarmnummer 911, in Nederland is dit 112.) Loop je ook direct gevaar en zie je geen beveiligers? Probeer dan ergens naar toe te vluchten waar meer mensen zijn, dit vanwege meer sociaal toezicht en controle en ook vanwege meer kans op te gaan in de mensenmassa.

Ten tweede: Vertel iemand die je vertrouwt wat er is gebeurd. Je moeder, je vader, je zus, broer of tante? Een beste vriend of vriendin? Iemand die voor jou betrouwbaar is. Dit is niet alleen van belang voor je eigen emotionele welzijn, maar ook zodat er iemand mee kan kijken en denken met jouw situatie en probleem. Bovendien in de worst case scenario dat er iets met jou gebeurt, weet iemand wat er laatst aan de hand was.

Ten derde: Als je toch op de een of andere manier iets hebt ondertekend waar je spijt van hebt, onderzoek jouw rechten. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door contact op te nemen met het Juridisch Loket hier in Nederland.
Bel 0900-8020 of ga naar juridischloket.nl om de nodige juridische hulp te krijgen. Op basis van jouw rechten zou je (afhankelijk per geval) een contract kunnen laten ontbinden of vernietigen. Deze gegevens zijn natuurlijk ook waardevol voor andere juridisch gerelateerde problemen.

Indien je nog verder juridische hulp nodig hebt, of je met een advocaat wilt spreken zodat er direct en meer gedetailleerd gekeken wordt naar jouw probleem/situatie, kun je ook gaan naar inloopspreekuuradvocaat.nl om je hier aan te melden voor een gratis juridisch inloopspreekuur met een
deskundig advocaat bij jou in de buurt. Je kunt op deze website uit meer dan 75 advocatenkantoren kiezen op ruim negentig locaties in Nederland.

Extra tip: vraag bij het Juridisch Loket of aan een advocaat of je in jouw situatie in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand/toevoeging (dit wil zeggen dat je advocaatkosten gedeeltelijk door de overheid vergoed worden).

Ten vierde: Damage-control
Wat hebben ze allemaal van jou gestolen? Geld? Je paspoort of rijbewijs? Je bankpas of iets dergelijks? Neem direct stappen om deze dingen te melden, blokkeren/beveiligen en te vervangen!

Hier een overzicht van de instanties waar je onder andere mee te maken zult hebben:
• Bank
• Gemeente
• Fraudehelpdesk
• Politie
• CMI: Centraal Meldpunt Identiteitsfraude
• Slachtofferhulp

Als je ID gestolen wordt neem dan direct contact op met jouw gemeente: kijk op hun website of maak telefonisch een afspraak om je huidige ID te laten blokkeren en een nieuwe aan te vragen. Tip: neem een pasfoto mee en als het kan een andere ID (voor meer informatie van wat je allemaal mee moet nemen, kijk op de website van je gemeente.) Let op: het vervangen van je ID gaat ook geld kosten (kijk voor de tarieven op de website van je gemeente).

Wordt je bankpas geskimd of gestolen? Neem direct contact op met je bank! Je zult waarschijnlijk naar de geldautomaat moeten om je pin te veranderen (als je je pas nog hebt) en je 5-cijferige identificatiecode van je mobiel bankieren app online moeten veranderen. De fraudeafdeling van je bank zal je verder vertellen wat je allemaal moet doen.
Neem vervolgens contact op met de fraudehelpdesk: bel 088-7867372 of ga naar fraudehelpdesk.nl om melding te doen van het incident.

Neem ook contact op met de politie om melding te doen van het incident en indien er strafbare feiten zijn kan je ook aangifte doen (proces-verbaal).

Als er sprake is van identiteitsfraude neem dan contact op met de CMI: Centraal Meldpunt Identiteitsfraude, bel 088-9001000 om hier ook melding te doen.

Tenslotte kun je contact op nemen met slachtofferhulp, als je behoefte hebt aan meer tips, emotionele steun of hulp in het algemeen, bel dan 0900-0101.

Take it from me, a fish who felt how painful that hook is, hoping that you don’t have to feel the same.

Amanda Tromp

Leave a Reply