Fietsclub San Fuego Cycling Club (SFCC) wil het nieuwe jaar goed beginnen. Jongeren tussen de dertien en zeventien jaar, die zich op het gebied van fietsen willen ontwikkelen, kunnen zich bij SFCC aanmelden. De club start vandaag met een conditietraining en wil vanaf 2019 actief gaan fietsen.

“Onze fietsclub is opgericht in 1999, met als doel het fietsen te promoten en te stimuleren dat mensen fietsend in beweging zijn. We zijn de laatste tijd wat stil geweest en onze leden waren minder actief. Dat had te maken met een reorganisatie.” Dat laat SFCC in een persbericht weten. Nu is de fietsclub weer terug en neemt weer leden aan.

Het plan van SFCC is om eerst een vierweekse tot zesweekse conditietraining te geven, en om in 2019 meer op de fiets te stappen. De fietsclub komt vanaf vandaag elke dinsdag en donderdag om 16.30 uur samen, daar is geen fiets voor nodig. Op zaterdagochtend om 07.00 uur wordt wel gefietst. “Je hebt road bikes en je hebt mountain bikes. We willen dat onze leden op beide soorten fietsen ervaring opdoen, zodat ze daarna pas een keuze maken welke fietssport hun voorkeur heeft.”

Wie meer informatie over SFCC wil of over het programma dat de club aanbiedt, kan contact opnemen met Reinaldo Mackintosh, op telefoonnummer 593-5427.