De zon schijnt, de dagen zijn langer en de mensen zijn zich allemaal weer lekker buiten aan het vermaken. Wanneer het om tien uur s’avonds nog steeds licht is weet je pas dat de zomer definitief is aangebroken. Mensen uit heel Nederland reizen naar Scheveningen om te genieten van een leuke dag aan het strand. Mensen liggen lekker te zonnen, babbelen en zwemmen samen, bijna een soort Aruba maar dan in Nederland.

De Scheveningse boulevard is lang, groot en best druk. Er zijn overal terrasjes en tentjes te vinden om hier en daar een lekker hapje te eten of wat te drinken te kopen. Schevingen heeft ook een pier met een soort winkelcentrum erop waar je kunt winkelen en spelletjes kunt spelen. Het uitzicht op het water is er prachtig, perfect voor alle tumblr-girls om een paar Instagram-worthy foto’s te maken. Hier is ook het bekende reuzenrad te vinden, waar je in kan gaan om verder van het uitzicht te genieten. Bovendien zijn er in de omgeving een heleboel andere winkels om te shoppen en andere activiteitein dichtbij waar je aan deel kunt nemen, bijvoorbeeld bungee-jumping, dino-jumping, arcade/videospelletjes, waarmee zelfs jongere kinderen zich kunnen vermaken. Als je helemaal voorbij het einde van de boulevard loopt kom je ook een naaktstrandje tegen, wat voor ons Arubanen ook een soort verrassende ‘outside of the box’ beleving kan zijn, hihihi.

Al met al vind ik Scheveningen een aanrader voor alle studenten in Nederland die lekker van hun vakantie willen genieten. De moeite waard!

Leave a Reply