De afgelopen maanden belden verschillende bewoners op Aruba naar Setar om te vragen wat er gaat gebeuren op de datum 13 april. Tijdens een persconferentie waar de AoS ook was uitgenodigd, maakte Setar alle details over deze datum bekend.

Als nationaal telecommunicatiebedrijf vindt Setar het erg belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Arubaanse samenleving door verschillende evenementen, promoties en projecten te organiseren. Dit keer koos Setar ervoor een evenement te organiseren dat speciaal voor de jeugd is, een ‘Youth Tech Event’. Met het Youth Tech Event wil Setar focussen op de invloed van technologie op personen, Aruba en de rest van de wereld.

Het evenement wordt als een soort conferentie georganiseerd waarbij zowel locale als internationale sprekers aanwezig zullen zijn. Dit jaar heeft Setar Ryan Peterson uitgenodigd die over de invloed van technologie op de toekomst zal spreken, en Steve Brown (aka The Bald Futurist), die meer ingaat op hoe technologie ons dagelijks leven al heeft beïnvloed en wat dit voor de jeugd betekent.

Tijdens het Youth Tech Event kunnen jongeren naast conferenties ook workshops, presentaties volgen en natuurlijk, de ‘experience hall’ ervaren. De workshops zullen over coderen en fotografie gaan en de presentatie over ‘online personal branding’. De ‘experience hall’ zal alle bezoekers mee naar de toekomst nemen, via de ‘Smart Student Room’. Deelnemers kunnen ook hun eigen YouTube-video’s maken, zij kunnen met ‘Lighting Effect’ experimenteren en kunnen samen met onze internationale muzikant, Jeon hun eigen beat en muziek maken. Ook kunnen aanwezigen aan spelletjes van Augmented Reality, Drone Racing en nog veel meer meedoen.

Tijdens het Youth Tech Event zullen de zes teams van het project Hack-a-Thon ‘Island of the Future – Agriculture’, hun project aan het aanwezige publiek presenteren. Aan het einde van het evenement wordt de winnaar van het project Hack-a-Thon ‘Island of the Future – Agriculture’, bekend gemaakt.

Het Youth Tech Event 2019 wordt op 13 april van 8.00 uur tot 18.00 uur bij het Hilton Aruba gehouden. Het Hilton zal ervoor zorgen dat de keuken en bar goed bevoorraad zijn voor de deelnemers. Om mee te doen aan het Youth Tech Event van Setar, kunnen leerlingen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar zich via www.setar.aw registreren.