Colegio Studenten zijn niet alleen slim, maar ook zeer sportief. Er zijn op Colegio Arubano verschillende sportteams die begeleid worden door de LO leraren. Meer informatie hierover heb ik van meneer Nesty gekregen.

door Linsy Marques
V5, Colegio Arubano

Bij Colegio Arubano heb je sportteams in basketbal, volleybal, softbal, voetbal (op het veld en in de zaal) en er zal er binnenkort ook een voor badminton zijn. Bij al deze sporten zijn er jongensteams en bij volleybal en voetbal zijn er ook meisjesteams.

Deelnemen
Om met deze teams mee te kunnen doen moet je uit het geboortejaar 2001 of jonger zijn of moet je zelf buiten school de sport beoefenen bij een vereniging. Per sport oefenen ze een keer per week in de sporthal ongeveer een uur lang. Sommige sporten hebben toernooien verspreid over het hele schooljaar en sommige over een paar maanden. Dit is afhankelijk van hoeveel andere scholen er aan het scholentoernooi meedoen. Als de teams door zijn naar de voorrondes of finale wordt het aan het einde van het schooljaar gespeeld.

Over het algemeen heeft Colegio best veel gewonnen en maar een paar verloren. Maar ook al hebben de teams verloren of zijn ze uitgeschakeld, toch komen de leerlingen altijd bij elkaar om in de sporthal samen te trainen. Colegio is de enige school die met alle sporten meedoet en alle faciliteiten binnen handbereik heeft. Ook heeft Colegio veel leerlingen met talent die op een hoger niveau sporten. Daardoor presteren ze super goed tijdens de toernooien. Maar deze talenten komen ook voor op de andere scholen, wat de toernooien super uitdagend en spannend kan maken.

Op de foto zien we het herenteam van het volleybalteam vlak voor het in actie komt.