Op 21 maart hebben alle leerlingen van de derde klas van het Mon Plaisir College stage moeten lopen bij een plek naar keuze. Ik koos ‘Uitgeverij Amigoe di Aruba’ als stageplek.

door Kevin Illes
Klas 3, Mon Plaisir College

Om een idee te krijgen van de journalistieke wereld, koos ik de Amigoe als stageplek. Het was heel interessant en ik heb eerst met de redactie gesproken. De supervriendelijke redactieleden hebben mij van alles verteld over hoe het is om bij de redactie van een krant te werken en wat het werk eigenlijk inhoudt. Ik kreeg de kans om vragen te stellen over de journalistiek en ik mocht ook meekijken hoe alles in de praktijk gaat bijvoorbeeld hoe de redactie ‘s morgens druk is om de dagelijkse krant in te plannen. De rest van de dag heb ik samen met de coördinator van de AoS (Amigoe op School), het schoolmagazine bij de verschillende scholen rondgebracht. Het was leuk om te zien hoe de leerlingen en docenten enthousiast waren over de nieuwe AoS. Tijdens de stage heb ik niet veel geschreven of journalistiek werk gedaan, maar heb ik veel geleerd over de coördinatie van de AoS, over de samenwerking tussen de krant en lokale bedrijven, over marketing en sociale media. Naast alle informatie, merkte ik ook dat samenwerking erg belangrijk is bij een krant en een bedrijf.

Voordat ik met mijn stage begon had ik het idee een opleiding journalistiek te gaan volgen maar daar was ik toen nog niet 100 procent zeker van. Na de korte tijd dat ik bij de Amigoe een kijkje heb kunnen nemen, weet ik zeker dat ik de opleiding journalistiek ga volgen. Alle informatie en de ‘vibe’ maakte dat mijn stage bij Amigoe Aruba een leuke ervaring was en ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. 

Weet jij nog niet in welke richting jij wilt gaan? Dan raad ik je aan een kijkje te gaan nemen op de plekken die je het meest interessant vindt. Het is erg goed om de ‘ups en downs’ van een beroep te weten.