De meesten van jullie gaan komende zomer vast wel op vakantie naar Amerika of Nederland, Zuid-Amerika of ergens anders. Jullie gaan op ‘vacation’. Maar ik wil het nu even hebben over degenen die lekker op Aruba blijven.

door Kevin Illes
Mon Plaisir College

Op Aruba zijn er ook veel leuke activiteiten in de zomer. Hier zijn de Top 3-activiteiten die de leerlingen die ik heb geïnterviewd noemden:

Het is natuurlijk altijd leuk om samen met je familie te zijn.

Wat dacht je ervan om met je familie een leuke road trip te maken, het hoeft niet per se voor één dag zijn je kan er ook gemakkelijk een week over doen. Je kan als voorbeeld de ene dag naar mooie plekken bij de noordkust gaan kijken en waar het niet te gevaarlijk is ook zwemmen en dan de ene dag leuk gaan snorkelen bij Malmok of Mangel Halto of andere mooie snorkelplekken bij Aruba. Wat ook leuk kan zijn is om te gaan rijden in Parke Arikok om de mooie grotten en andere mooie en historische natuurgebieden van Aruba te bekijken.

Een andere activiteit die veel genoemd werd is Palm Island.

Het is leuk om daar een gezellige dag met vrienden of familie door te brengen. Er is daar ook van alles te doen zoals snorkelen en op de banana boat gaan als je het durft of met de zipline te gaan maar natuurlijk ook gewoon even lekker genieten op het strand met een prachtig uitzicht. En misschien bij een speciale gelegenheid iets extra betalen om scuba diving te gaan doen of meedoen met de Sea Trek.

Deze activiteiten hierboven nemen niet je hele vakantie in beslag en er zijn dan nog veel dagen over.

Wat dacht je ervan om te kijken of je een bijbaantje kan vinden. Dan heb je iets leuks te doen een groot deel van de zomer en je kan er geld mee verdienen. Als dat je lukt dan weet ik zeker dat je een hele leuke zomer zal hebben en dan veel te vertellen hebt wanneer school weer begint.

Deze Top 3-activiteiten kwamen het meest voor bij de leerlingen die ik geïnterviewd heb maar dat betekent niet dat jij dit moet doen. Misschien heb ik je op ideeën gebracht met deze Top 3 maar het is jouw zomer en jouw keuze. Jij moet er zelf het beste van maken!