Al een paar jaar organiseert de International School of Aruba (ISA) ‘Volunteer Morning’ waar verschillende klassen aan mee doen. Dit jaar hadden we versterking van de Elementary school. Grade 4 t/m 12 heeft zich ingezet op verschillende locaties op Aruba. Twee van de belangrijkste grondslagen die zijn ingebed in ons schoollogo zijn gemeenschap en karakter. Het zijn allebei belangrijke kernwaarden voor studenten om te leren. Het waarderen van deze grondslagen en het implementeren ervan in onze levens zijn belangrijke redenen dat ISA elk jaar een servicedag organiseert. Dit jaar organiseerde ISA ‘Volunteer Morning’ op donderdag 8 november 2018.

Geschreven door
Dominique Lopez
International School of Aruba (ISA)

Studenten konden kiezen waar ze naartoe wilden gaan om vrijwilligerswerk te doen. De lijst bestond uit: Ambiente Feliz, Stichting Hope, Brighter Future, Donkey Sanctuary, Animal Shelter, Beach Clean Up, Imeldahof en FAVI. Je kon er ook voor kiezen om op school te blijven werken en verschillende klusjes te doen in en rond de school. Ik heb ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te doen bij de Animal Shelter in Wayaca. Zelf ben ik een dierenliefhebber en ik vind het ook leuk om tijd te spenderen met onze lokale dieren.

De dag begon om acht uur met een busrit naar de Animal Shelter met een groep van vijftien studenten. Het eerste dat iedereen deed, was de honden en katten leren kennen. Daarna kreeg iedereen verschillende taken. Ik moest kattenbakken schoonmaken en ze met een wasmiddel schrobben. Vervolgens ging ik de hondenkooien schoonmaken en zorgde ik ervoor dat de natte vloeren droog werden. Rond elf uur waren de meeste mensen klaar met hun taken en  gingen ze een snackje eten. Voordat we terug naar school moesten, hadden we de kans om met de honden en katten de spelen.

Er is niet alleen schoongemaakt. Op verschillende locaties zijn activiteiten georganiseerd om mensen te helpen ontspannen en te laten genieten van hun dag. Bij Stichting Hope, een gemeenschap voor ouderen die extra zorg nodig hebben, konden de leerlingen samen met de mensen driftwood beschilderen. Ook hebben ze met hen gepraat en spelletjes gedaan. Brighter Future, een stichting voor kinderen met autisme, kwam hier op de campus voor verschillende spellen. We hebben met een grote groep leerlingen onze handen uit de mouwen gestoken en dat geeft een goed gevoel. Het was een geslaagde dag!