‘Colegio Arubano moet weer gaan shinen’. Michella van Loon is onze nieuwe rector en zit met veel enthousiasme op deze stoel.

Geschreven door:
Dominique van Kan
V5, Colegio Arubano

Michella van Loon begon in 1987 met haar carrière bij Colegio Arubano en na een jaar blijven zitten in VWO4 eindigde ze haar VWO-loopbaan in 1994. Ze ging toen naar de Universiteit van Utrecht en heeft daar Geschiedenis en Culturele Antropologie gestudeerd. Ze rondde die studie af in 1999. In augustus 1999 werd ze docent Geschiedenis hier op Colegio Arubano tot het jaar 2010.

In 2010 kwam ze in de directie van Stichting Avond Onderwijs Aruba om meer ervaring te krijgen op een ander vakgebied. Ze bleef daar tot 2017 en was daar zelf ook directrice. Nu in 2018 is ze rector geworden van Colegio Arubano.

Michella van Loon is een persoon die het leuk vindt om bezig te zijn. Voordat juffrouw Van Loon rector werd, zat ze al lang in de begeleiding. In de tien jaar als docent bij Colegio was ze namelijk ook coördinator van VWO 5/6 en was ze ook meerdere keren sectievoorzitter in haar vak. Vroeger hadden ze ook nog middenmanagers in de begeleiding en was ze ook middenmanager.  Met het VWO5-project naar Puerto Rico zat ze altijd in de commissie, ook was ze penningmeester en ooit voorzitter van het project. Michella van Loon was ook een van de opstarters van de HAVO4-reis naar Merida, Venezuela, samen met meneer Capelo en meneer Pietersz.

Naast dat juffrouw Van Loon het druk heeft op school, doet ze ook aan vrijwilligerswerk en heeft hele leuke hobby’s. Ze is secretaris van ‘Fundacion pa Nos Muchanan’ en helpt bij de Cas di Cultura. Ze vindt het leuk om te reizen en te duiken. Haar favoriete plaats hier op het eiland is Parke Arikok en alle stranden.

Rector zijn is geen makkelijke taak, maar juffrouw Van Loon vindt uitdagingen leuk en zal altijd blijven streven om die uitdaging te laten overkomen. Michella van Loon heeft twee belangrijke doelen voor zichzelf gesteld als nieuwe rector van Colegio Arubano. De eerste is Colegio Arubano weer te laten stralen. Ze wil dat leerlingen er trots op zijn dat ze een uniform van Colegio kunnen dragen en dat docenten trots zijn dat ze bij Colegio kunnen werken. Er is veel talent op Colegio en ze vindt dat we deze talenten wel mogen promoten. Haar tweede doel is het slagingspercentage ophalen. Michella van Loon hoeft geen 100 procent slagingspercentage – ook al zou dat heel mooi zijn – maar ze wil het percentage wel rond de 80 procent of meer krijgen.

Ik heb met veel plezier juffrouw Michella van Loon geïnterviewd en hoop dat al haar doelen bereikt kunnen worden. Na een tijdje zonder rector, denk ik dat Colegio weer de goede weg naar verbetering heeft ingeslagen.

Leave a Reply