Met veel plezier en dankzij de hulp van vele studenten, scholen en collega’s van de Amigoe Aruba, zijn we er trots op de allereerste Amigoe op School voor het schooljaar 2018/2019 uit te brengen. Deze nieuwe versie van de Amigoe op School is speciaal voor jou samengesteld en we wensen je veel leesplezier.

Het idee achter de Amigoe op School ontstond in 2010, toen de Amigoe met verschillende leraren van Colegio Arubano sprak. Tijdens het gesprek kwam de Amigoe er achter dat de leraren leesmateriaal nodig hadden dat recent was en dat betrekking had op de leeftijdsgroep van de studenten. In 2012 werd de Amigoe op School officieel gelanceerd en werd de tabloidkrant gedrukt als een compilatie van verschillende artikelen die onlangs in Amigoe waren gepubliceerd. Toen de Amigoe op School positief werd ontvangen bij Colegio, besloot de Amigoe door te gaan met het publiceren en verspreiden van de Amigoe op School op alle middelbare scholen op Aruba.

Na enkele jaren, kregen de studenten zelf interesse in schrijven, fotografie en journalistiek. Op dat moment besloot de huidige co√∂rdinator om de ‘Amigoe op School’ te transformeren van een compilatie met nieuwsartikelen naar een platform waar studenten hun interesses kunnen oefenen in schrijven, fotografie en journalistiek onder begeleiding van Amigoe-werknemers en hun onderwijzers. De Amigoe op School wordt in samenwerking met verschillende studenten van verschillende middelbare scholen op Aruba gemaakt en wordt als actueel lesmateriaal bij verschillende lessen gebruikt. De Amigoe is erg trots op de groep leerling-schrijvers en we zijn erg blij dat we dit platform en de tools kunnen bieden zodat studenten hun kennis kunnen vergroten terwijl ze uitgroeien tot onafhankelijke jongvolwassenen.

Als student is dit misschien niet de eerste keer dat je over de Amigoe op School hoort en het is ook niet de eerste keer dat je het in je handen hebt … Maar heb je gemerkt dat we het printmateriaal hebben veranderd en dat het nu een volledig kleurenmagazine is geworden? De beslissing om deze grote stap te maken, werd gedaan om de leerling-schrijvers gemotiveerd en betrokken te houden bij het project. Heb jij ook interesse in schrijven, fotografie, journalistiek of al het bovenstaande? Wil je ook je artikel in de Amigoe op School zien? Stuur een e-mail naar tlatorre@amigoe.com. com

Leave a Reply