Tijdens de eerste ronde van het ABC Dutch Caribbean Tour Windsurf Championship van windsurforganisatie International Funboard Class Association (IFCA), dat in het weekend van 11 en 12 mei in het Spaans Lagoen op Curaçao plaatsvond, viel Aruba in prijzen. De tweede ronde van de tour werd in het weekend van 18 en 19 mei gehouden, deze keer op Aruba.

Op Aruba gingen zaterdag 18 mei 32 atleten van start. De wind was behoorlijk sterk, 25 knopen in de ochtend met vier eliminatierondes te gaan. In de middag werd de wind nog sterker, met 30 knopen was dit een flinke uitdaging voor de deelnemers. Nigel Hart uit Bonaire had een podiumpositie maar verloor deze toen zijn giek brak, waardoor het moeilijk werd om de positie te heroveren. Zondag 19 mei ging van start met wind tussen de 20 en de 25 knopen met vier eliminaties en afgesloten met een fun race waarbij alle leeftijden en eilanden aan meededen. Het tourevenement biedt de atleten van de verschillende eilanden de mogelijkheid om kennis te maken met een competitie en zo zich ook voor te bereiden op Internationale kampioenschappen, zo stelt de organisatie.

Winnaars eerste ronde
In de categorie onder vijftien jaar Men, haalde Jaydan Saladin (Aruba) de eerste plaats. Floris Kaffener (Aruba) kwam op de tweede plaats en Mats Steinmeijer (Curaçao) werd derde. In de damescategorie werd Carmen Geelkens (Aruba) eerste, op de tweede plaats kwam Zara Rozeboom (Curaçao) en op de derde plaats Maud Wildeboer (Curaçao). Ook in de categorie onder 21 jaar viel Aruba in de prijzen: Nathan Westera (Aruba) kwam op de eerste plaats, gevolgd door Stefan de Bell (Curaçao) op de tweede plek en Nigel Hart (Bonaire) op de derde.

Winnaars tweede ronde
In de categorie Men Open werd Malik Hoveling (Aruba) de winnaar, gevolgd door Arthur van Aalst (Curaçao) en Woldemar Tedder (Curaçao) kwam op de derde plaats. Bij de dames won Carmen Geelkens (Aruba), Zara Rozeboom (Curaçao) werd tweede en als derde eindigde Maxime Ingwersen (Aruba). Categorie Youth Under 21 werd gewonnen door Nathan Westera (Aruba), Tom de Vries (Aruba) eindigde op de tweede plek en derde werd Jay-Anthony Nicolaas (Bonaire). In de categorie Under 15 werd Floris Kaffener (Aruba) eerste, Toon Haathuis (Aruba) plaatste als tweede en derde werd Kaj Rozeboom (Curaçao). In de categorie Under 17 was de eerste plaats voor Terence Clappers (Bonaire), de tweede voor Boris van Noort (Curaçao) en werd Jaydan Saladin (Aruba) derde.

De derde ronde en laatste competitie werd in het weekend van 24 tot en met 26 mei gehouden. De resultaten van de overall winners van deze uit drie delen bestaande competitie van de ABC-eilanden, is in de Amigoe van 27 mei 2019 te lezen.